بازسازی ساختمان | طراحی ویلا نما | نمای ساختمان | طراحی نمای بیرونی ساختمان | نما مدرن | نمای کلاسیک | نمای رومی | طراحی نما ساختمان | نما کلاسیک | نمای مدرن || بازسازی نما ساختمان | اجرای نمای ساختمان | بازسازی منزل | طراحی ویلا |
از پروژه های نمای ساختمان و دکوراسیون ما دیدن فرمایید .
جهت بازدید و مشاوره با شماره های 09125754921 /09127305449 تماس حاصل فرمایید .
شرکت معماری و دکوراسیون هیرادانا طراحی نما ، اجرای نما و بازسازی نمای کارفرمایان خود را به صورت اصولی و تضمینی و همراه با اخذ مجوز ها و تاییدیه های شهرداری به نحو احسنت و در حداقل زمان و قیمت و حداکثر کیفیت به ثمر خواهد رساند .
شکل ظاهری نمای ساختمان به دلیل تاثیر گذاری آن بر سیمای شهر بسیار حایز اهمیت است و لذا تعمیر و بازسازی نما و تأثیرگذاری آن در زیبایی و جذابیت ظاهر ساختمان بسیار مورد توجه کارفرمایان و متخصصین بوده است .
اخذ تاییده شهرداری و مجوز های طراحی نما : 09125754921
کهولت سن در برخی از ساختمان های قدیمی از یک سو باعث ایجاد آلودگی بصری و از سویی دیگر موجب ریزش مصالح میشود .
به این منظور مصالح و روش های بسیاری تا به امروز جهت بازسازی نما های قدیمی ، کهنه ، فرسوده و کثیف به وجود آمده اند و مورد استفاده قرار گرفته اند . در انتخاب روش بازسازی نما یکی از عوامل مهمی که تعیین کننده است ، مقدار هزینه بازسازی و سرعت اجرای عملیات را میباشد .
نقش نما در ساختمان
نما به عنوان لایه ی بیرونی ساختمان شمرده می شود که گاه می تواند نشان دهنده ی آخرین خطوط نقشه ی ساختمان باشد و گاهی هم می تواند مجزا از آن طراحی شده و روی ساختمان قرار بگیرد . به طور کلی نما نشان دهنده ی هویت ساختمان به افراد می باشد . چرا که در طراحی آن به موارد مختلفی مانند کاربری ساختمان ، اقلیم منطقه ، بودجه ی کارفرما و ... توجه می شود و اهمیت دادن به این موارد نیز باعث می گردد تا چگونگی آن ها روی چگونگی نما تاثیر بگذارد . به طور کلی می توان گفت نما تا حد زیادی روی ارزش ساختمان نیز تاثیر می گذارد . چرا که تمامی افراد اولین مواجه ای که با یک ساختمان دارند ، در واقع تماشای نمای آن می باشد و همین نگاه آنان به نما می تواند باعث ایجاد ذهنیت های مختلف و قضاوت هایی درباره ی ساختمان در آنان شود . نتیجتا هر چقدر که یک نما روی اصول و حرفه ای تر طراحی شود ، ارزش ساختمان بیشتر خواهد شد و افراد بیشتری متمایل به تماشای داخل آن و یا استفاده از ساختمان خواهند شد .
طراحی نما به سبک های مختلف
همانطور که در خیابان ها به ساختمان های مختلف نگاه می کنید می توانید متوجه شوید که ظاهر ساختمان ها دارای تفاوت های زیادی می باشد . این تفاوت ها اغلب ناشی از سبک متفاوتی است که نمای این ساختمان ها طراحی شده است . درواقع می توان گفت که برای طراحی نمای یک ساختمان سبک های مختلفی وجود دارد که هر کدام از این سبک ها نیز دارای ویژگی های ظاهری و سازه ای متفاوتی می باشند و به واسطه ی همین تفاوت ها از یکدیگر قابل تشخیص می باشند . بعضی از سبک های محبوب دنیا در طراحی نما عبارتند از : سبک کلاسیک در طراحی نما ، سبک مدرن در طراحی نما ، سبک مینیمال در طراحی نما ، سبک اسلامی در طراحی نما و ... .
نمای کلاسیک و طراحی نما به این سبک چگونه است ؟
سبک کلاسیک به عنوان یکی از قدیمی ترین و محبوب ترین سبک های طراحی نما در دنیا شناخته می شود . این سبک که در ابتدا در اروپا و امروزه در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد ، دارای ویژگی های خاص زیادی می باشد که همین ویژگی ها این سبک را از دیگر سبک ها متمایز نموده است . بعضی از ویژگی های این سبک در طراحی نما عبارتند از :
یکی از ویژگی های سبک کلاسیک که بسیار منحصر به فرد بوده و در دیگر سبک ها نمی توان آن را مشاهده نمود استفاده از ستون در نما می باشد . در واقع این سبک تلاش می کند تا شکوه ، جلال ، زیبایی ، ظرافت و ... را به ساختمان القا کند و یکی از ترفندهای آن برای القای این ویژگی ها به نمای ساختمان استفاده از ستون می باشد . نکته ای که در طراحی این ستون ها در نما باید به آن دقت نمود این است که ستون های سبک نمای کلاسیک دارای طراحی های خاصی در سرستون ها می باشند و طبق هر دوره در سبک کلاسیک این طراحی ها و جزییات نیز متفاوت می باشد . به همین دلیل طراحی نما حتما باید توسط تیمی حرفه ای که به اصول و جزییات سبک کلاسیک در دوره های مختلف آگاه می باشد انجام شود تا نتیجه ی حاصله با کیفیت دیده شود .
-
توجه به قرینه بودن تمامی عناصر و جزییات
یکی دیگر از ویژگی های خاص سبک کلاسیک به آن جلوه ی بیشتری نسبت به دیگر سبک ها می بخشد ، توجه به قرینه بودن تمامی عناصر و جزییاتی است که روی نما قرار می گیرد و طراحی می شود . برای مثال تعداد و جایگاه پنجره ها ، بالکن ها و ستون ها ، جایگاه ورودی و حتی نورپردازی ها ، همه و همه باید قرینه بوده و در غیر این صورت باز باید به گونه ای طراحی و استفاده شوند که نظم را در نمای ساختمان نشان دهند و نوعی از تعادل را روی آن ایجاد نمایند .
-
استفاده از نورپردازی در قسمت های مختلف نما
همانطور که گفتیم سبک کلاسیک شیفته ی خودنمایی و جلوه گری می باشد و اصلا این از ویژگی های اصلی این سبک محسوب می شود . یکی از کارهایی که در سبک کلاسیک می توان برای بیشتر نشان دادن ساختمان و جلوه گری آن انجام داد نورپردازی نمای ساختمان می باشد . این کار سبب می شود تا هم به قسمت ها و جزییات مختلف ساختمان تاکید شود و جلوه ی بیشتری پیدا کنند و هم در شب ساختمان مشخص باشد . حال این نورپردازی و چگونگی آن باید با توجه به کاربری ساختمان صورت بگیرد . برای مثال در ساختمان های مسکونی بیشتر قسمت ورودی و قسمت های خاص نما قابل توجه می باشد . اما در ساختمان های تجاری باید به طور کلی طرح ها و جزییات مختلف نما را به رخ کشید و در شب طوری جلوه داد که تمامی افراد هنگام عبور متوجه آن بشوند .
-
استفاده از سنگ به عنوان متریال اصلی
هر سبک با توجه به ویژگی ها و ارزش هایی که در خود دارد از متریال های مختلف و یا از هر متریالی به گونه ای متفاوت استفاده می کند . سبک نمای کلاسیک از جمله سبک هایی می باشد که از سنگ های ارزشمندی مانند مرمر ، مرمرین ، گرانیت و ... در طراحی نما استفاده می کند . همچنین سنگ هایی که دارای قیمت کمتری بوده مانند سنگ تراورتن نیز در این سبک برای طراحی نما مورد استفاده قرار می گیرد . نکته ای که در استفاده از سنگ ها برای نما باید دانست این است که هر چقدر که سنگ ها دارای رگه های کمتری بوده و رنگ روشنتری داشته باشند از کیفیت بهتری برخوردار می باشند و بیشتر به ارزش ساختمان می افزایند .
-
استفاده از تراشکاری و جزییات زیاد در نما
سبک کلاسیک از معدود سبک هایی می باشد که دارای جزییات فراوانی در نما می باشد . در این سبک سرستون ها ، سایه بان پنجره ها ، نرده ی بالکن ها و ... همه و همه تراشکاری شده و دارای طرح های خاصی می باشند که همین طرح ها نیز نشات گرفته از ویژگی ها و ارزش های سبک کلاسیک می باشند . به همین دلیل حتما باید توسط افرادی حرفه ای انجام شوند تا تاثیر خود را به طور کامل روی ساختمان بگذارند .
طراحی نما به سبک مدرن چگونه است ؟
سبک مدرن را نیز می توان به عنوان یکی از محبوب ترین سبک ها در طراحی نما در دنیا به شمار آورد . این سبک دارای ویژگی های خاص زیادی می باشد که تفاوت های زیادی با ویژگی های سبک کلاسیک دارد و همین امر سبب شده تا این دو سبک به عنوان رقیب های هم در طراحی نما و طراحی دکوراسیون داخلی به شمار بروند . بعضی از ویژگی های این سبک عبارتند از :
یکی از مهمترین و اصلی ترین ویژگی های نمای مدرن توجه به سادگی می باشد و به همین دلیل در تلاش است تا در قسمت های مختلف طراحی نما آن را به نمایش بگذارد . در واقع سبک مدرن با تجمل گرایی و استفاده از هر گونه فرم و جزییات اضافه مخالف می باشد و اصرار به استفاده از طرح هایی دارد که بتواند سال های سال استفاده شده و همچنان ترند باشد . به همین دلیل می توان مشاهده نمود که اغلب ساختمان هایی که به سبک مدرن طراحی شده اند دارای نمایی ساده با فرم های ساده مانند مستطیل و مربع می باشند . در واقع طراح تلاش می کند تا تنوع و زیبایی را در نما با تنوع استفاده از این احجام ایجاد نماید .
-
عدم استفاده از المان های تزیینی
همانطور که گفتیم این سبک سادگی را بیش از هر چیز دیگری در کار خود نشان می دهد و به همین علت استفاده از المان هایی که کاربردی نداشته و صرفا باعث زیبایی می باشند را رد می کند . طراحان در این سبک تلاش می کنند تا با همان المان کاربردی و با تنوع در فرم و متریال و ... زیبایی هایی را در نما ایجاد کنند .
-
استفاده از دو و یا نهایتا سه متریال
همانطور که گفته شد هر سبک با توجه به ویژگی هایی که دارد از متریال های متفاوت و یا از متریال ها به صورتی متفاوت استفاده می کند . در سبک نمای مدرن بیشتر از متریال هایی مانند کامپوزیت ، چوب ، آجر ، سنگ ، بتن و ... استفاده می شود . نکته ای که در این میان اهمیت دارد این است که نمای سبک نمای مدرن حتما باید دارای هارمونی و زیبایی در عین سادگی باشد . به همین دلیل نمی توان از تمامی متریال ها در کنار هم بهره برد بلکه باید از دو یا سه تا متریال به طوری که در کنار هم زیبا بنظر و کاربردی بنظر برسند استفاده نمود و طرحی خلاقانه را رقم زد .
یکی دیگر از ویژگی های سبک مدرن اهمیت آن به استفاده از نور طبیعی و هوای آزاد و ارتباط خارج با داخل ساختمان می باشد . به همین دلیل می توان مشاهده نمود که در نماهایی که سبک مدرن طراحی می شوند از پنجره های زیادی استفاده می شود . همچنین می توان فضاهایی مانند بالکن و تراس را نیز در این سبک به وفور مشاهده نمود .
طراحی نما به سبک مینیمال چگونه است ؟
سبک مینیمال نیز یکی دیگر از سبک های طراحی نما می باشد که از محبوب ترین سبک های دنیا به حساب آمده و روز به روز نیز به محبوبیت آن دارد افزوده می شود . این سبک به دلیل سادگی زیادی که دارد در کشور ما طرفدار آنچنانی ای ندارد . اما روز به روز با نکوهش تجمل گرایی و ستایش سادگی تمایل مردم به ساخت ساختمان ها و نماهایی به این سبک نیز در حال بیشتر شدن می باشد . این سبک از نظر ظاهری شباهت های زیادی به سبک مدرن دارد و از جمله ویژگی های این سبک می توان به استفاده از یک یا دو متریال ، استفاده از یک یا دو رنگ آن هم شبیه به یکدیگر ، استفاده از فرم های ساده و نرم ، عدم استفاده از هر گونه المان اضافه و تزیینی و ... اشاره نمود . اغلب نماهایی که به سبک مینیمال می باشند از خود ساختمان نشات گرفته و لایه ی بیرونی ساختمان می باشند و کمتر پیش می آید که جدا ساخته شده و به ساختمان افزوده شوند . متریال هایی که در این سبک بسیار محبوب می باشند عبارتند از : چوب ، آجر ، سیمان ، سنگ و ... .
طراحی نما به سبک اسلامی چگونه است ؟
سبک اسلامی یکی از سبک های طراحی نما می باشد که در کشورهای اسلامی مورد استفاده قرار گرفته و بیشتر برای ساختمان هایی که مربوط به دین و مذهب بوده استفاده می شوند . برای مثال می توان این سبک طراحی نما را در مساجد ، ساختمان های حوزه علمیه ، ساختمان های تبلیغ دینی و ... مشاهده نمود . در این سبک از المان هایی مانند قوس های جناغی ، شعرنوشته و آیه نوشته ها و ... در طراحی نما استفاده می شود و تنوع رنگی و متریالی زیادی نیز در نما موجود نمی باشد .
نکات مهم و قابل توجه در طراحی نما
برای آنکه بتوان یک نمای باکیفیت برای یک ساختمان طراحی نمود نیاز است که حتما قبل از طراحی نما بعضی از موارد را بررسی نمود و نتیجه ی آن را در طراحی و ساخت نما دخیل کرد . بعضی از این موارد عبارتند از :
یکی از مهمترین نکاتی که قبل از طراحی نما برای ساختمان باید مورد بررسی قرار بگیرد ، اقلیم منطقه می باشد . اقلیم و آب و هوای یک منطقه می تواند روی تعداد بازشوهای ساختمان ، اندازه ی بالکن ها ، چگونگی سقف ، متریال های مورد استفاده و ... تاثیر بگذارد . برای مثال می توان گفت که ساختمان هایی که در شمال غربی کشور ساخته می شوند دارای نمای متفاوتی نسبت به ساختمان هایی که در جنوب غربی کشور ساخته می شوند می باشد . همین تفاوت ها درواقع می تواند رفاه افرادی که در ساختمان ها زندگی می کنند را تامین نماید و میزان رضایت آن ها از ساختمان را بیشتر کند .
-
توجه به فرهنگ و بافت منطقه
بافت و فرهنگ یک منطقه روی چگونگی نمای ساختمان تاثیر می گذارد و علت آن را می توان این نکته بیان نمود که برای بیشتر شدن ارزش یک ساختمان بهتر است که با ساختمان های اطراف خود دارای همخوانی و هماهنگی باشد . از طرفی در بعضی از مناطق شهرداری اجازه ی ساخت هرگونه نما و ساختمانی را نمی دهد تا به بافت آسیب وارد نشود و ارزش بافت حفظ شود . به همین دلیل حتما قبل از طراحی نما این مورد نیز باید مورد بررسی قرار بگیرد .
بودجه ی کارفرما می تواند روی کیفیت مصالح و جزییات طرح تاثیر زیادی بگذارد و ممکن است شما بهترین نما را طراحی نمایید اما بودجه ی کارفرما نتواند متریال ها و تجهیزات لازم برای اجرای آن را تهیه نماید . به همین دلیل آن طرح قابل اجرا نخواهد بود . از این رو حتما باید در ابتدا بودجه ی کارفرما بررسی شود و تمام کارها طبق آن برنامه ریزی شده و انجام شود . در این صورت طراحی نما با موفقیت به اجرا خواهد رسید .
کاربری ساختمان یکی از مهمترین مواردی است که حتما قبل از طراحی نما باید بررسی شود . برای مثال ساختمانی که دارای خدمات درمانی می باشد مانند بیمارستان ها و درمانگاه ها نباید نمایی شبیه رستوران ها و کافی شاپ ها داشته باشند . درواقع افراد با مشاهده ی نمای یک ساختمان تا حدودی باید متوجه کاربری آن شوند تا انجام فعالیت های روزانه آسان تر و سریع تر شود و کیفیت ساختمان نیز بالاتر برود . به هیمن علت حتما باید به کاربری یک ساختمان هنگام طراحی نمای آن دقت نمود .
متریال های پر کاربرد برای طراحی و ساخت نما
نمای ترمووود
در این روش چوب را طی فرایندی با بخار آب حرارت میدهند و باعث افزایش طول عمر و مقاومت آن میشوند . این فرآیند طی سه مرحله اصلی انجام میشود که عبارت اند از :
- خشک کردن چوب با دمای بالا
- حرارت دادن به چوب (باعث از بین رفتن عواملی که رطوبت جذب میکنند در چوب میشود)
- خنک کردن چوب
چوب پلاست
با ترکیب چوب های خرد شده و پلاستیکهای بازیافتی در ساختمان به کار برده میشوند و به نسبت دیگر محصولات چوبی متریال جدید تری هستند .
طی دو مرحله ساخته میشوند . اول به دست آوردن یک خمیر تقریبا یکنواخت از مخلوط پلی اتیلن با چگالی کم (LDPE) و پلی اتیلن با چگالی زیاد (HDPE) و پلی وینیل کلرید (PVC) و دوم اضافه کردن عوامل تثبیت کننده انواع رنگ های پلاستیک های بازیافتی . چوب یکی از شیک ترین و خاص ترین متریال ها می باشد که استفاده از آن در نمای ساختمان می تواند جلوه ای بسیار منحصر به فرد به ساختمان شما ببخشد . از این متریال بیشتر برای طراحی نمای خانه ها و ویلاها استفاده می شود . همچنین چوب دارای تنوع زیادی در بافت و کیفیت بوده و به همین علت باید حتما قبل از استفاده آن به خوبی آن را مورد بررسی قرار داد و کیفیت و رنگ و بافت مورد نظر را برای نمای ساختمان تهیه نمود . از طرفی باید دقت نمود که نمای چوبی را نمی توان در تمامی اقلیم ها مورد استفاده قرار داد و از طرفی از آنجایی که چوب در برابر حریق مقاومت نداشته و می تواند باعث شعله ور تر شدن آتش بشود بهتر است که از انواع پیشرفته ی آن مانند ترمووودها برای نمای ساختمان استفاده نمود .
نما کامپوزیت
نماهایی هستند که با ترکیب چند نوع متریال مختلف به وجود می آیند . بدون اینکه با یکدیگر ادغام شوند (به صورت لایه لایه در کنار هم مورد استفاده قرار میگیرند) . کامپوزیت یکی دیگر از انواع متریال هایی می باشد که در طراحی نما از آن استفاده می شود . این متریال بیشتر برای ویلاها یا ساختمان های تجاری و اداری مورد استفاده قرار می گیرد و یکی از جمله متریال های سبک مدرن می باشد که این روزها بسیار محبوب می باشد . اصولا کامپوزیت ها دارای رنگ روشن بوده و می توان ادعا نمود رنگ سفید آن از پرطرفدارترین نمونه های آن می باشد .
نما سنگ
سنگ نمادی از استحکام و دوام است و در نماسازی با سنگ باید به جنس ، رنگ ،بافت و ابعاد آن توجه کرد . سنگ دارای انواع مختلفی می باشد اما به طور کلی به عنوان یکی از قدیمی ترین متریال ها برای طراحی نما به شمار می رود . سنگ های طبیعی و سنگ هایی مانند سنگ مرمر ، تراورتن ، گرانیت و ... از جمله سنگ هایی می باشند که برای طراحی نما مورد استفاده قرار می گیرند و همانطور که در بالاتر نیز به آن اشاره شد هر کدام از آن ها در سبک های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند . در سبک مدرن بیشتر از سنگ های طبیعی برای نما به ویژه نمای ویلاها و در سبک کلاسیک از سنگ های ارزشمند مانند مرمر و ... برای طراحی نمای انواع ساختمان ها با کاربری های مختلف استفاده می شود . از جمله مزایای این متریال می توان به مقاومت و استقامت بالای آن در برابر ضربه ، عوامل بیرونی و ... اشاره نمود که همین نکته سبب عمر مفید بالای نمای ساختمان می شود .
نما آجر
باید قبل از استفاده مواردی مانند جذب رطوبت و یکدستی آن را کنترل کرد . در این روش برای اتصال اجر ها به یکدیگر از ملات استفاده میکنیم . آجر نیز به عنوان یکی از قدیمی ترین متریال ها برای طراحی نما به ویژه در ایران شناخته می شود . ساختمان های ارزشمند زیادی در کشورمان وجود دارد که با این متریال ساخته شده اند و به عنوان میراث فرهنگی شناخته می شوند . این متریال امروزه با استفاده از تکنولوژی نسبت به گذشته کیفیت بهتری پیدا کرده و به همین دلیل همچنان می توان از آن استفاده نمود . با توجه به محدود نبودن سبک نمای مدرن در استفاده از انواع متریال ها می توان مشاهده نمود که ساختمان های شاخص زیادی با آجر به سبک مدرن طراحی و ساخته شده اند که فرم های خاصی را با آجر در نمای آن به اجرا در آورده اند . از جمله مزیت های آجر می توان به قیمت پایین آن در برابر دیگر متریال ها و دسترسی آسان به آن اشاره نمود که سبب شده از متریال های محبوب در ساخت و ساز و طراحی نما بشود .
سیمان یکی از متریال های پر کاربرد در صنعت ساختمان سازی محسوب می شود که دارای تنوع زیادی نیز می باشد . از جمله انواع سیمان می توان به سیمان سفید ، سیمان شسته ، سیمان رنگی و ... اشاره نمود . در سبک مدرن و سبک مینیمال می توان مشاهده نمود که از این متریال در طراحی نمای ساختمان ها با کاربری های مختلف استفاده می شود . این متریال نیز بسیار قابل دسترس بوده و اجرای آن نیز بسیار آسان می باشد . همچنین نگهداری از این متریال راحت است . از جمله مزایای سیمان می توان به مقاومت آن در برابر آتش و عمر مفید بالای آن اشاره نمود . همچنین قیمت این متریال نیز پایین بوده و افراد با هر بودجه ای می توانند از آن استفاده نمایند .
اصول طراحی نمای کلاسیک و مدرن : 09125754921
از پروژه های نمای ساختمان ما در بخش پروژه ها دیدن فرمایید .
برای بازدید و مشاوره با شرکت معماری ما با شماره ی 09125754921 تماس حاصل فرمایید .