طراحی، نظارت و اجرای پروژه های لوکس معماری، بازسازی،طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی
02144274146 - 09125754921
برای تماس کلیک کنید 09125754921

متریال لازم جهت پتینه کاری

متریال های پتینه کاری از لحاظ قیمت، کیفیت، سبک کار مورد پسند کارفرما و .. بسیار متنوع هستند. در این بخش از شرکت دکوراسیون و معماری هیرادانا به بررسی دقیق این مواد و متریال میپردازیم. پتینه کاری یکی از قدیمی ترین هنرها می باشد که بعضی مورخین معتقدند برای اولین بار در مصر خلق شده و مورد استفاده قرار گرفته است. در واقع پتینه کاری که امروزه به یک مهارت و هنر ارزشمند تبدیل شده است تکنیکی است که روی سطوح مختلف مانند دیوار و سقف، ظروف، چوب و ... اجرا می شود و باعث قدیمی و عتیقه بنظر رسیدن آن می شود. در واقع می توان با پتینه کردن این سطوح آن ها را به طوری کهنه و ارزشمند نشان داد. امروزه به این سبک از عناصر که شکلی آنتیک به خود دارند افراد علاقه ی زیادی دارند و به همین دلیل می توان گفت پتینه کاری در شکل های مختلف به خصوص در دکوراسیون داخلی از جمله تکنیک های پرطرفدار میان افراد مختلف می باشد.

جهت طراحی داخلی و اجرای دکوراسیون پروژه خود با شرکت دکوراسیون هیرادانا و ارائه تمامی خدمات پتینه کاری، نقاشی و تزیینات ساختمان و مشاوره حضوری و بازدید با شماره 09127305449 تماس حاصل فرمایید.

پتینه-1

کاربردهای پتینه کاری

پتینه و انواع آن دارای کاربردهای زیادی می باشد و همانطور که گفتیم باعث قدیمی و کهنه نشان دادن سطوح و اجسام می شود. برای مثال از جمله کاربردهای این تکنیک می توان به استفاده از آن در موزه ها و گالری ها اشاره نمود. بسیاری از موزه ها به جای ارائه دادن اجسام اصلی برای جلوگیری از آسیب دیدگی و یا دزدیده شدن آن ها، آن ها را قالب گیری نموده و با روش های مختلف پتینه کاری قالب را مانند جسم عتیقه ی اصلی در آورده و به نمایش می گذارند.

پتینه-2

همچنین گاهی با استفاده از این روش اجسامی مانند اجسام قدیمی، سکه ها و یا هر چیز ارزشمند دیگری که افراد تمایل به داشتن آن دارند ساخته می شود و به فروش می رسد. همچنین با استفاده از پتینه کاری می توان ساختمان ها و حتی آثار ارزشمند قدیمی را مورد مرمت و بازسازی قرار داد و آن را مانند روز اول نمود.

پتینه-3

قیمت پتینه کاری سقف و دیوار و نقاشی ساختمان: 09125754921

یکی از مهمترین کاربردهای پتینه کاری استفاده از این تکنیک در ساختمان سازی یا بعد از بازسازی ساختمان و حین دکوراسیون داخلی می باشد. بسیاری از افراد سطح دیوارها و سقف های خانه و ساختمان خود را با رنگ، کاغذ دیواری و ... پوشش می دهند و بعضی دیگر از افراد که تمایل به خاص تر و منحصر به فردتر بودن طراحی داخلی خانه و فضای خود دارند از پتینه برای پوشش سطوح استفاده می نمایند. همچنین عناصری مانند میزها و کمدهای چوبی و ... نیز با این روش می تواند شکل و رنگ و رویی متفاوت به خود گرفته و به زیبایی محیط بی افزاید. درواقع پتینه نسبت به کاغذ دیواری و دیگر پوشش ها بسیار اجرای آسان تری داشته و همچنین تاثیر بیشتری روی محیط می گذارد و می توان گفت هزینه ی کمتری را نیز به افراد متحمل می کند. با توجه به همین دلایل است که امروزه از محبوبیت زیادی برخوردار شده است.

انواع روش های پتینه کاری کدامند؟

با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی به وجود آمدن ابزارهای مختلف خلاقیت افراد نیز بیشتر شده و توانسته اند روش های مختلفی برای انجام پتینه پیدا کنند که نتیجه ی آن ها با یکدیگر نیز متفاوت می باشد. این تنوع در طرح های پتینه سبب شده تا افراد بیشتری تمایل به استفاده از این تکنیک در دکوراسیون منزل خود داشته باشند. همچنین سبب شده تا افراد با هر سلیقه و پسندی بتوانند نوعی از پتینه را پیدا کنند که مورد رضایت قرارشان می دهد. به همین جهت برای تغییرات و تنوع خصوصا بعد از بازسازی منزل یا بازسازی ساختمان ، پتینه مورد توجه افراد قرار میگیرد.

پتینه-4

  •  با استفاده از ورقه های نقره و طلا

این روش که یکی از محبوب ترین روش های پتینه کاری می باشد به این صورت اجرا می شود که در ابتدا سطح مورد نظر به طور کامل تمیز شده و سپس با غلطک یا قلمو رنگی که به عنوان رنگ زمینه انتخاب شده است روی این سطح زده می شود. بعد از آنکه این رنگ روی دیوار یا سقف خشک شد به چسباندن ورقه ها به وسیله ی چسب هایی که رقیق شده اند روی سطح مورد نظر و سپس با استفاده از پنبه یا حتی دست این ورقه ها را خیلی آرام روی سطح فشار داده می شوند. نکته ای که در این میان اهمیت دارد این است که ورقه ها را می توان با طرح های مختلف و طبق سلیقه ی کارفرما انتخاب نمود و همچنین فواصلی که میان آن ها برای چسبانده شدن روی دیوار نیاز است کاملا به طراح و کارفرما و سبک دکوراسیون بستگی دارد و می تواند متفاوت باشد.

پتینه-5

در آخر باید به وسیله ی پارچه، اسفنج و ... روی این سطح و ورقه ها را ماساژ داد و به این وسیله اضافات آن را جدا نمود . این کار باعث ایجاد طرح های مورد نظر به صورت پتینه روی دیوار می شود به طوری که ورق های طلا حالتی تیکه تیکه و قدیمی و عتیقه طور به خود بگیرند. البته که می توان با استفاده از خلاقیت و هنر طراح با استفاده از همین روش هم طرح های متناسب با دکوراسیون کلاسیک و هم طرح های متناسب با دکوراسیون مدرن را به اجرا درآورد.

پتینه-6

  •  با استفاده از روش رنگ برداری

روش رنگ برداری یکی دیگر از روش های پتینه کاری می باشد. همانطور که می توان از اسم این روش حدس زد، این روش به صورت برداشتن رنگ از روی سطح به اجرا در می آید. برای انجام این روش نیز نیاز است در ابتدا سطح مورد نظر به خوبی تمیز و یکدست شود. بعد از آنکه این کار صورت گرفت رنگ مورد نظر را روی دیوار زده و درست قبل از خشک شدن آن با کاردک به صورت رندوم و با طرح دلخواه رنگ هایی را از قسمت های مختلف آن بردارید. همچنین می توانید با استفاده از اسفنج و یا پارچه ای بافت دار و ... به صورت ضربه روی دیوار زده و با برداشتن رنگ بافت و طرح جالبی را روی دیوار ایجاد نمود . در این کار همچنین می توان در ابتدا یک رنگ را روی دیوار زد و بعد از خشک شدن آن رنگ دیگری را روی آن زد و این روش را روی آن پیاده نمود. در این صورت تضاد رنگی و بافت جذاب تری روی دیوار ایجاد خواهد شد.

پتینه-7

  •  با استفاده از اسفنج

می توان گفت استفاده از اسفنج یکی از رایج ترین و آسان ترین روش ها برای پتینه کاری دیوار و سقف می باشد به صورتی که میتوان ادعا نمود حتی افراد که در این کار مبتدی می باشند نیز می توانند به خوبی از پس آن بر بیایند. همچنین این روش از جمله روش هایی می باشد که بسیاری از افراد خودشان می توانند با استفاده از آن طراحی دکوراسیون داخلی دیوار اتاق یا فضای خود را زیبا و منحصر به فرد نمایند. در این روش نیز مانند تمامی دیگر روش های پتینه باید در ابتدا سطح را صاف و تمیز نمود. سپس روی سطح رنگ مورد نظر را با تجهیزات لازمه زده و برای خشک شدن آن منتظر باید ماند. نکته ای که در این میان اهمیت زیادی دارد این است که اگر می خواهید بتوانید در آینده دیوار و سطح مورد نظرتان را شست و شو دهید باید از رنگ های روغنی برای پوشش سطح استفاده نمایید. بعد از خشک شدن دیوار رنگ دوم که رنگ انتخابی شماست را با مواد براق کننده مخلوط کرده و اسفنج مرطوب را به آن آغشته می نمایید و با آن به دیوار ضربه می زنید. این کار می تواند بافت زیبایی را روی دیوار ایجاد نماید و به همین دلیل این روش از پتینه کاری طرفداران زیادی دارد.

  •  با استفاده از پارچه

به طور کلی مراحل اجرای این روش از پتینه کاری نیز مانند روش پتینه کاری با استفاده از اسفنج می باشد. برای انجام این روش باید پارچه ای را در ابعادی مانند 20 در 20 برش داد و آن را از دو طرف گرفته و هر دو سر مانند شکل آبگیری از لباس چرخاند تا پارچه بافت پیدا کند و سپس آن را به با رنگ مد نظر خود آغشته می نمایید و روی دیوار مانند وردنه میکشید.

پتینه-8

می توانید با آن به دیوار ضربه نیز بزنید که هر کدام از این دو روش بافت و طرح متفاوتی را روی دیوار ایجاد خواهد نمود. نتیجه ی نهایی این روش بسیار زیبا می باشد و سادگی ای که دارد آن را مناسب سبک هایی مانند سبک دکوراسیون مدرن و مینیمال نموده است.

پتینه-9

  •  به روش برجسته نمودن

این تکنیک را می توان یکی از سخت ترین تکنیک ها در پتینه کاری و دکوراسیون منزل یا دکوراسیون اداری دانست. درواقع سختی آن در اجرا نیست بلکه منحصر به فرد و زیبا در آوردن کاری دشوار بوده  به خلاقیت و مهارت زیادی نیاز دارد. برای انجام این روش اصولا از تجهیزاتی مانند گچ، بتونه، سیمان، الیاف و ... استفاده می شود. در این تکنیک نیز مراحل پایه ی دیگر تکنیک ها را انجام داده و سپس موادی که می خواهیم روی دیوار را با آن ها پوشش دهیم به چسبی که رقیق نموده ایم اضافه کرده و بعد از به خوبی مخلوط نمودن آن را روی دیوار می زنیم. باید در این میان توجه داشته باشیم که غلظت و سفتی این مواد در چسب باید مانند ماست باشد تا به خوبی روی دیوار اجرا شود. بعد از آنکه این مواد با یکدیگر به خوبی ترکیب شدند لایه ای از چسب را روی دیوار مورد نظر زده و خمیری از مواد را که آماده نموده ایم روی آن می زنیم. در این میان نکته ای که مهم است این است که سطحی که روی آن چسب چوب زده شده باید در ابتدا به حالت نیمه خشک در بیاید سپس مواد را روی آن زد. بعد از آن به وسیله ی ابزارهای مختلف مانند دست، چنگال، شابلون و ... می توان طرح های مختلفی را روی این بافت و دیوار ایجاد نمود . اگر قصد کهنه نشان دادن دیوار را دارید بهتر است که از سیمان سیاه به عنوان ماده ی اصلی این روش از پتینه کاری استفاده نمایید.

پتینه-10

  •  با طرح های مختلف

یکی از جمله روش های پرطرفدار پتینه کاری روشی است که به وسیله ی آن می توان بافت و طرح های مختلف را مانند طرح چوب، طرح سنگ و ... روی سطح دیوار و یا سقف به اجرا درآورد.

پتینه-11

درواقع این روش به مهارت زیادی نیاز داشته و لازم است که حتما فرد توانایی انجام این کار را به خوبی داشته باشد تا بتواند به خوبی بافت مورد نظر را ایجاد نماید و دقیقا این حس اینکه از آن متریال ها در کار استفاده شده است را به افراد و فضا بدهد.

پتینه-12

  • با استفاده از کاردک

کاردک نیز یکی دیگر از ابزارهایی است که در پتینه کاری می توان با استفاده از آن کارهای فوق العاده ی زیادی را خلق نمود. در این تکنیک نیز باید ابتدا سطح مورد نظر را تمیز نمود و سپس رنگ زمینه را روی آن زد. بعد از خشک شدن این رنگ می توان با استفاده از کاردک رنگ دیگری را روی دیوار و رنگ زمینه زد. درواقع نکته ی این روش طرز استفاده از کاردک و شکلی است که رنگ دوم را با آن روی دیوار می زنند. این نوع از پتینه نوعی پتینه برجسته می باشد چرا که رنگ ها را به صورت تیکه تیکه و برجسته با شکلی رندوم و نامشخص روی دیوار می زنند و بافتی زیبا را ایجاد می نمایند. این روش به دلیل سادگی و در عین حال زیبایی ای که دارد می تواند روش مناسبی برای سبک مدرن و مینیمال در دکوراسیون داخلی باشد.

پتینه-13

ابزارهای مورد نیاز 

تکنیک این هنر نیز مانند هر هنر و تکنیک دیگری برای به اجرا در آمدن نیازمند یکسری تجهیزات مخصوص می باشد و درواقع با داشتن مهارت و استفاده از همین ابزارهاست که می توان در نهایت به طرح و نتیجه ی دلخواه رسید. بعضی از این ابزارها عبارتند از:

  • انواع مختلف کاردک، ابزارهایی برای شکل دادن و لیسه ها
  • دریل در کنار انواع مختلف پره های آن برای مخلوط نمودن مواد مورد نیاز
  • قلم مو با ابعاد مورد نیاز هر سبک، سینی، غلطک
  • شابلون
  • رنگ های مورد نیاز مانند رنگ اکریلیک، رنگ روغنی، پلاستیک و ...
  • گچ، بتونه و خمیرهای مخصوص
  • روغن شاپان که روغن مخصوص پتینه کاری می باشد
  • لوازم مختلف مانند دستکش، چسب چوب، اسفنج، پارچه، برس و ...

انواع سبک ها 

پتینه کاری نیز مانند هر هنر دیگری دارای انواع سبک ها می باشد. درواقع هر کدام از این سبک ها با ابزارها و طرح های مختلفی اجرا می شوند.

پتینه-14

بهترین نمونه های پتینه کاری ساختمان : 09125754921

بعضی از این سبک ها عبارتند از:

  • پتینه کاری به صورت کلاسیک

سبک کلاسیک به طور کلی یکی از قدیمی ترین و محبوب ترین سبک ها در دکوراسیون داخلی می باشد که برای به اجرا در آمدن در یک فضا دارای جزییات بسیاری می باشد. برای مثال برای آنکه یک فضا بتواند حس دکوراسیون  را به ما بدهد تک تک عناصر و حتی پوشش سطوح آن نیز باید به این سبک باشند. پتینه یکی از روش هایی است که با آن می توان دیوارها را پوشش داد. پتینه با طرح فرشته ها و نقاشی های قدیمی، پتینه با ورق طلا و ورق نقره، پتینه با اسفنج و ... همه و همه می توانند در این سبک استفاده شوند. مهمترین نکته ای که در اجرای آن ها اهمیت زیادی دارد انتخاب طرح و رنگ هایی است که در آن استفاده می شود. برای مثال با توجه به اینکه سبک کلاسیک به استفاده از رنگ های تیره مانند قهوه و خاکستری و رنگ های روشنی مانند کرم، طلایی و بژ علاقه دارد می توان در پتینه کاری آن نیز از این رنگ ها استفاده نمود. همچنین رنگ آبی و سبز نیز در پتینه کاری به سبک کلاسیک بسیار محبوب می باشد.

  • پتینه کاری به صورت مدرن

دکوراسیون مدرن نیز یکی از پرطرفدارترین سبک های دکوراسیون در سرتاسر دنیا می باشد. این سبک سال های زیادی نیست که در هنر و دکوراسیون مورد استفاده قرار می گیرد اما طی همین سال ها توانسته است طرفداران زیادی پیدا کند و با توجه به همین موضوع نیز در زمینه های مختلف مانند کفپوش ها و دیوارپوش ها، عناصر مختلف مانند مبلمان و میز و صندلی و ... همه و همه دارای تنوع بسیاری می باشد. پتینه که یکی از روش های پوشش سطوح می باشد در این سبک نیز به سادگی صورت می گیرد. درواقع این سبک طرفدار رنگ های روشن و طرح های ساده می باشد و به همین دلیل تمامی قسمت های خانه ای که به این سبک دکوراسیون می شود باید دارای این ویژگی ها باشد . پتینه کاری با استفاده از اسفنج، پتینه کاری با استفاده از پارچه، پتینه کاری با استفاده از کاردک و ... می توانند روش های مناسبی برای سبک مدرن باشند.

پتینه-15

  • پتینه کاری به صورت مینیمال

درواقع سبک مینیمال شباهت های زیادی به سبک مدرن دارد و عمده تفاوت آن با سبک مدرن این است که سادگی این سبک نسبت به مدرن بیشتر می باشد و از رنگ های کمتری و عناصر و طرح های کمتری در آن استفاده می شود. به همین دلیل می توان گفت پتینه کاری در این سبک نیز ساده تر بوده و اغلب از ترکیب رنگ هایی که به یکدیگر شبیه می باشند استفاده می شود. پتینه کاری با استفاده از کاردک، پتینه کاری با استفاده از اسفنج، پتینه کاری با استفاده از پارچه، پتینه کاری با استفاده از شابلون و ... از جمله روش های پتینه کاری مناسب برای سبک مینیمال در دکوراسیون داخلی می باشند.

مزایای انجام پتینه

انجام پتینه روی دیوارها و استفاده از آن به عنوان پوشش دیوار مزایای مختلفی دارد که از جمله ی آن ها می توان به پوش دادن ترک ها و ایرادات جزئی دیوار اشاره نمود. درواقع با استفاده از پتینه از آنجایی که پتینه قصد کهنه و عتیقه نشان دادن سطوح و اجسام را دارد، میتوان گفت حتی این ترک ها ، زدگی ها و ... را ارزش می شمارد و از آن ها به عنوان قسمتی از این کار استفاده می کند. همچنین هیچگاه دو پتینه را نمی توان دقیقا مانند یکدیگر درآورد و تنوع بیشمار طرح های آن نیز باعث منحصر به فردی آن شده است و همین نکته نیز می تواند به خاص و زیباتر دیده شدن دکوراسیون داخلی کمک کند. از طرفی امروزه یکی از ترندهای طراحی داخلی خانه ها و فضاهای مختلف طراحی دیوار شاخص می باشد و به وسیله ی همین پتینه کاری دیوار می توان به راحتی با هزینه ای کم این کار را انجام داد و دیواری ساده و معمولی را به دیواری شاخص در یک فضا تبدیل نمود.

همچنین از دیگر مزایای آن می توان قابلیت شست و شوی آن اشاره نمود. در صورتی که از رنگ های روغنی برای انجام آن استفاده شود در طول زمان و هنگام آلودگی می توان آن را شست و شو داد و تمیز نمود و نگران آسیب دیدن آن نشد. به طور کلی پتینه عمر مفید زیادی دارد و از آنجایی که خود باعث کهنه بنظر رسیدن دیوار می شود در صورت دیدن آسیب های جزیی، این آسیب ها به چشم نیامده و جزیی از کار محسوب می شوند که همین آن را عملی به صرفه نشان می دهد.

پتینه-16

قیمت انجام پتینه کاری برای پوشش دیوار و سقف

انجام پتینه کاری برای یک دیوار و سقف بعد از بازسازی ساختمان و بازسازی منزل می تواند به موارد مختلفی بستگی داشته باشد که از جمله ی این موارد می توان به متراژ سطح، روش پتینه کاری، سبک آن، تجهیزات و مواد مورد استفاده و ... اشاره نمود. درواقع می توان گفت بسیار منطقی است که هر چقدر که متراژ آن بیشتر باشد به مواد و وقت بیشتری برای پتینه نیاز دارد و در نتیجه هزینه ی آن در مقایسه با متراژ کمتر، بیشتر خواهد شد. همچنین هر چقدر که کیفیت موادی که استفاده می شود بهتر باشد هزینه ی آن نیز بیشتر خواهد شد.

شرکت دکوراسیون و معماری هیرادانا طراح دکوراسیون داخلی و مجری دکوراسیون اداری، مسکونی، بازسازی ساختمان و منزل و ارائه تمامی خدمات تزیینات ساختمان با مشاوره در طراحی و اجرا از صفر تا صد.

8 / 10
از 10 کاربر
ارسال نظر
رحیمی : طراحی
2 0
Very good decoration and design. I really enjoyed working with you and I would like to introduce you to my friends. Thank you for your efforts.
مدیریت : پاسخ
1 1
Thank you for your kind opinion
کیانا : پتینه
12 3
پتینه کاری برای یک دیوار ۲ متری چقدر هزینه داره؟
پگاه : هیرادانا
7 4
کارهاتون فوق العاده زیباست موفق باشید.
عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :