روف گاردن چیست؟
روف گاردن (roof garden) یا بام سبز یا گاردن بام (gardenbam) که به آن باغ بام نیز گفته می شود، درواقع به طراحی بام ساختمان با گیاهان و عناصر مختلف گفته می شود. می توان اینطور بیان کرد که روف گاردن درواقع باغچه و فضای سبزی می باشد که در بام ساختمان ها طراحی می شود. البته که این باغ بام ها می توانند روی پشت بام ساختمان، پشت بام حیاط و یا حتی بالکن ها طراحی شوند. در ادامه با پاسخ به سوالات طراحی روف گاردن و اجرای آن با شرکت معماری و دکوراسیون هیرادانا همراه باشید.
-
طراحی روف گاردن و تاریخچه آن
-
قیمت طراحی روف گاردن و هزینه اجرای آن
-
انواع روف گاردن ها از نظر ساخت و کاربری و روف گاردن مناسب ساختمان شما
-
مزایا، معایب، استاندارد ها و نکات طراحی روف گاردن
-
گیاهان و اکسسوری های مناسب روف گاردن
طراحی روف گاردن یا باغ بام
طراحی روف گاردن یا گاردن روف امروزه طرفداران زیادی دارد چرا که با استفاده از بام سبز هم به محیط زیست می توان افزود و میتوان با طراحی باغ بام باعث بیشتر شدن ارزش اقتصادی ساختمان ها شد. به طور کلی می توان گفت به خلق و ایجاد فضای سبز در بام ساختمان طراحی روف گاردن می گویند. اما لازم است بدانید که در طراحی و اجرای روف گاردن باید استانداردها و اصولی را رعایت نمود تا نه ساختمان آسیب ببیند و نه کیفیت خود طراحی Roofgarden پایین باشد.
طراحی روف گاردن کلاسیک پروژه جناب رستمی در پاوه
طراحی روف گاردن یا باغ بام و اجرای تخصصی روف گاردن کاملا تخصصی و تضمینی : استعلام قیمت 09125754921
به هر حال نکته ای که در این میان دارای اهمیت زیادی می باشد، زمینی می باشد که در نظر گرفته و روی آن گیاهان مختلف را کاشته و به شکلی زیبا آن را دکوراسیون و دیزاین می کنند. اصولا این فضا در ساختمان ها و یا در طراحی ویلا به عنوان فضایی برای استراحت و نشستن و لذت بردن برای افراد به شمار می رود. برای مثال می توان مشاهده نمود که بسیاری از ساختمان های تجاری طبقه ی آخر خود را به فضای بازی، کافی شاپ و یا رستوران تبدیل کرده اند و این کار به جذب مشتریان کمک شایانی کرده است.
تاریخچه ی روف گاردن و باغ بام:
ایده اولیه طراحی روف گاردن در تقریبا 1970 میلادی به ذهن طراحان رسید. چرا که در آن سال ها با سرعت زیاد ساختمان سازی محیط زیست و فضای سبز در شهرها در حال از بین رفتن بود و نیاز به فضای سبز احساس می شد.
این نوع باغ ها که روی بام ها طراحی می شوند، برای نخستین بار توسط افراد آلمانی طراحی شد. می توان ادعا نمود که ساختمان های زیادی در آلمان دارای بام باغ بودند. بعد از آلمان طراحی روف گاردن ها به آمریکا، اروپا و دیگر قاره ها نیز کشانده شد. تالار شیکاگو در آمریکا را می توان از معروف ترین ساختمان هایی دانست که دارای روف گاردنی زیبا و منحصر به فرد می باشد.
قیمت طراحی و اجرای روف گاردن یا گاردن روف در ایران چگونه است؟
هزینه طراحی و اجرای روف گاردن یا گاردن روف می تواند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد. نوع روف گاردن از نظر کاربرد، از لحاظ شیوه ساخت، چگونگی کلاس آن، متراژ، متریال ها و گیاهان مورد استفاده، سبک طراحی داخلی فضا و ... همه و همه از جمله عواملی هستند که روی قیمت نهایی طراحی و اجرای روف گاردن می توانند تاثیر بگذارند.
اما به طور کلی می توان گفت که در سال 1401 هزینه طراحی و اجرای روف گاردن در ایران از حداقل متری 250 هزار تومان شروع شده و تا 1.200.000 تومان می تواند بیشتر شود که این بستگی به چگونگی زیرسازی و دیگر عواملی که ذکر شد دارد. هزینه طراحی روف گاردن نیز در شرکت هیرادانا متر مربعی 120 هزار تومان میباشد که در صورت اجرای دکوراسیون شرایط متفاوت خواهد بود.
طراحی پلان روف گاردن
در طراحی پلان روف گاردن باید نکات مختلفی را در نظر گرفت که از جمله آن ها می توان به مقدار مساحت مورد نیاز در بام برای طراحی سبز آن، المان های مورد استفاده، انتخاب یک فضای مرکزی و نقطه کانونی و ... اشاره نمود. همچنین به نوع سقف و میزان تحمل بار آن نیز باید توجه ویژه ای نمود چرا که در غیر این صورت امکان آسیب دیدن سقف روف گاردن و در نهایت ساختمان زیاد است.
همچنین به نوع گیاهانی که قرار است در آن استفاده شوند توجه نمایید چرا که چگونگی گیاهان و میزان آبیاری آن ها تاثیر مستقیمی روی لوله کشی و همچنین دیگر عناصر و المان هایی که قرار است استفاده شوند دارد.
انواع مختلف روف گاردن ها از نظر شیوه ی ساخت:
-
روف گاردن متراکم یا متمرکز
روف گاردن نوع متراکم دارای یک نوع زیرسازی بوده که مانند کف زمین می باشد. به همین دلیل می توان روی آن هر گونه گیاهی را کاشت و پرورش داد. از آنجایی که در طراحی آن در بام ساختمان ها از خاک و متریال های زیادی استفاده می شود، باید سقف ساختمان را طوری ایجاد نمود که تحمل این وزن و بار زیاد را داشته باشد. به طور کلی سقف مورد نظر برای این نوع باید مقاوم سازی شده باشد. همچنین این روش برای اجرا هزینه های زیادی را به کارفرما متحمل می کند و از آنجایی که برای مقاوم تر کردن سقف نیز باید کارهایی انجام داد در آن مرحله هم هزینه هایی صورت می گیرد. در کل پر هزینه است. اما در عین حال مطلوب ترین و زیباترین نوع آن ها نیز می باشد. در اجرای روف گاردن متمرکز می توان از انواع پوشش های گیاهی بیشتری نسبت به اجرای روف گاردن گسترده استفاده نمود و این به این خاطر است که عمق بستر در طراحی روف گاردن متمرکز بیشتر می باشد.
در این نوع از بام سبز ها از آنجایی که کم عمق و روی بام یک سطح یکدست و یکپارچه به ضخامت تقریبا 20 سانتی متر می باشند، فقط یکسری از گیاهان را می توان کاشت. این گیاهان باید دارای ریشه کوتاهی بوده و برای رشد و نمو به خاک کمی نیاز داشته باشند. از آنجایی که این بام ها دارای وزن کمی می باشند، می توانند در یک سطح صاف و یکدست انجام شوند. هزینه ی طراحی و اجرای این نوع روف گاردن در مقایسه با متراکم بسیار پایین می باشد.
در کل در نوع گسترده تنوع زیادی نمی توان به خرج داد و هدف از آن بهبود فضای سبز و محیط زیست در شهر و همچنین بیشتر نمودن زیبایی های شهری می باشد.
روف گاردن نیمه متمرکز
در طراحی و اجرای روف گاردن نیمه متمرکز اصولا از روش مدولار استفاده می شود. این نوع را می توان روشی دانست که نه به شدت نوع گسترده محدود است و نه به شدت نوع متمرکز در استفاده از گیاهان آزاد است.
انواع روف گاردن از نظر نوع کاربری
باغ بام
به طور کلی مفهوم عمومی و چیزی که افراد مختلف در رابطه با روف گاردن می دانند استفاده از آن به عنوان باغ بام می باشد. روف گاردن ساده در آپارتمان ها و ساختمان های مختلف اصولا به این صورت می باشد. در باغ بام اصولا از عناصری مانند نیمکت، آلاچیق، آتشگاه، میز و صندلی و ... استفاده می شود تا افراد بتوانند مدتی را در این فضا نشسته و به گذراندن اوقات فراغت خود مشغول شوند.
زراعت عمودی
با توجه به گسترش شهرها و کم شدن فضای سبز برای کشاورزی و علاقه بسیاری از افراد به کشاورزی در خلال زندگی شهری خود می توان به ساخت روف گاردن و اجرای آن در ساختمان ها به صورتی پرداخت که بتوان در آن زراعت کرد. به منظور رسید به این هدف اجرای روف گاردن ها اصولا به صورتی انجام می شود که فرد بتواند انواع محصولات مورد نظر خود را در بستر روف گاردن به تولید برساند.
این نوع علاوه بر آنکه جنبه اقتصادی دارد، باعث استفاده افراد از محصولات اورگانیک و طبیعی شده که در سلامتی آن ها نیز تاثیر مثبتی دارد.
کافه رستوران
طراحی گاردن روف می تواند به منظور صرفه اقتصادی و یا خلق فضایی کاربردی مانند کافه و رستوران باشد. امروزه می توان مشاهده نمود که در بام بسیاری از ساختمان های تجاری با احداث روف گاردن فضاهایی کافه رستوران مانند خلق شده اند. این فضاها با توجه به اینکه به شهر دید خوبی داشته و از طرفی دارای طراحی خاص و زیبا روی بام یک ساختمان می باشند، محبوبند.
انواع کلاس های روف گاردن کدامند؟
طراحی روف گاردن کلاس A
در طراحی روف گاردن کلاس A اصولا برای پوشش کف از سرامیک و یا موزاییک بهره برده می شود. در کلاس A از شمشاد به عنوان یکی از انواع پوشش گیاهی استفاده شده و فضای مرکزی نیز اصولا با استفاده از چمن پوشانده می شود. از آلاچیق در این نوع از طراحی روف گاردن بهره برده شده و مبلمان نیز با استفاده از چوب ترمووود ساخته شده اند. نور مخفی و چراغ ها نیز جایگاه خود را در کلاس A دارند.
طراحی روف گاردن کلاس B
در طراحی روف گاردن کلاس B از ترموود برای پوشش کف و از باکس های گل برای پوشش گیاهی استفاده می شود. مبلمان در کلاس B با استفاده از حصیر و چرم به تولید رسیده اند. همچنین در این نوع از آلاچیق و سایبان نیز استفاده می شود.
طراحی روف گاردن کلاس C
در طراحی و اجرای روف گاردن کلاس C اغلب از ترموود پلکانی برای کف فضا استفاده می شود. مبلمان نیز از جنس ترموود می باشند و آلاچیق و سایبان نیز در این نوع استفاده می شوند.
طراحی روف گاردن کلاس D
طراحی روف گاردن کلاس D شباهت های زیادی به کلاس C دارد. از باکس ترموود برای اجرا استفاده شده و از گل و گیاهان نیز به عنوان پوشش گیاهی فضا استفاده می شود و آلاچیق و سایبان و نورپردازی نیز بخش جدانشدنی آن می باشند.
طراحی روف گاردن کلاس E
در طراحی و اجرای روف گاردن کلاس E از سنگ برای پوشاندن کف فضا استفاده می شود. از چمن مصنوعی برای پوشش فضای مرکزی استفاده شده و مبلمان از جنس ترموود می باشند.
مزایای طراحی روف گاردن یا باغ بام ها:
روف گاردن دارای مزایای زیادی می باشد که از جمله ی آن ها می توان به بالا رفتن کیفیت ساختمان، ایجاد مطلوبیت شهری و بازدهی اکولوژیک، بیشتر شدن راندمان انرژی، ایجاد محیط زیست پایدار، توسعه ای ثابت در همین زمینه، زیبا سازی جلوه و مناطق شهری، کاهش دادن آلودگی در شهر، به تعادل رسیدن دما در ساختمان، محافظت از فاضلاب، بهتر کردن هوا و ... اشاره نمود.
درواقع در مناطق شهری برای ایجاد فضای سبز محدودیت هایی وجود دارد و با وجود نیاز روز افزون شهرها به ساختمان های بیشتر، استفاده از بام ها و تراس ها و قسمت های مختلف ساختمان برای ایجاد فضای سبز، باعث شده تا این محدودیت کنار گذاشته شود و فضای سبز مورد نظر شهری که کمک به بهبود شهر می کند در روی خود ساختمان ها ایجاد شود. امروزه در کشور ما این کار بیشتر در طراحی ویلا و طراحی ساختمان های تجاری و ... صورت می گیرد. اما روز به روز به طرفداران بام سبز افزوده شده و می توان شاهد پیشرفت رد طراحی روف گاردن ها در بام ساختمان های مختلف شهری نیز بود. اصولا طراحی روف گاردن ها به صورت دکوراسیون مدرن انجام می شود و طرفدار دارد.
گاردن روف ها علاوه بر اینکه به زیبایی و بهبود فضاهای شهری می افزاید، باعث بهتر شدن هوا و تمیزتر شدن آن نیز می شود. به همین دلیل این نوع بام باغ ها در شهرهای بزرگی همچون تهران به شدت توصیه می شود. این به این دلیل است که هر چقدر گیاهان در سطح شهر بیشتر بوده باعث از بین رفتن دی اکسید کربن ها و تولید اکسیژن خواهند شد و به دنبال این اتفاق آلودگی هایی که در سطح هوا وجود دارد روز به روز از بین رفته و از مقدار آن کاسته می شود.
معایب روف گاردن ها:
به دلیل اینکه در روند طراحی و اجرای دکوراسیون روف گاردن ها مصالح و متریال و مواد مضاف از ساختمان روی آن کار گذاشته خواهد شد بار کلی و وزن ساختمان زیادتر خواهد شد. بعضی از ساختمان ها تحمل این وزن را نخواهند داشت و به مرور آسیب خواهند دید. به همین دلیل هنگام طراحی سقف وزن آب باران، آبی که برای آبیاری گیاهان استفاده می شود، مبلمان و آلاچیق هایی که استفاده می شود، وزن خاک و دیگر موارد حتما باید لحاظ شده و در نظر گرفته شود تا بتوان سقفی مقاوم را برای ساختمان ایجاد نمود که این کار نیز هزینه بر است. یکی دیگر از مشکلات، این است که ممکن است به مرور زمان برای خاکی که برای باغچه ها در نظر گرفته شده است مشکلاتی به وجود بیاید که از جمله ی این مشکلات می توان به نشست آن، سخت شدن ذره های خاک و ... اشاره نمود که برای نگهداری و یا تعویض آن باید هزینه هایی را صرف نمود. همچنین ریشه ی گیاهان نیز می تواند به سقف آسیب وارد کرده و در آن نفوذ کند. به همین دلیل لازم است که این کار حتما تحت نظر متخصصین صورت گرفته تا کاری حرفه ای کم هزینه با معایب کمتر تحویل و نتیجه داده شود.
رایج ترین متریال در طراحی روف گاردن چیست؟
از انواع متریال ها میتوان بهره برد ولی با یک نگاه اجمالی به انواع گاردن روف های اجرا شده می توان متوجه شد که چوب، سنگ، سرامیک، چمن مصنوعی و ... از متریال های محبوب این فضا هستند.
درواقع ترمووودها که نوعی چوب های اصلاح شده و با کیفیت می باشند که محبوبیت زیادی داشته چرا که هم به خوبی با سبک دکوراسیون کلاسیک و هم سبک مدرن سازگاری داشته و هم باعث ایجاد فضایی شیک و ساده می شود و با متریال های دیگر همخوانی خوبی دارد.
5 نکته اساسی در طراحی روف گاردن یا باغ بام چیست؟
نورپردازی و بازی با نور در شب
از آنجایی که روف گاردن در طول شب نیز استفاده می شود مهم است که در آن برای بهره بری بیشتر در شب از نورپردازی جالبی استفاده شود. بازی با نور نیز یکی از روش های جذاب تر کردن روف گاردن می باشد.
ایجاد نقطه تمایز و نقطه کانونی
برای هر فضایی بهتر است که یک نقطه کانونی مشخص نموده و طراحی دیگر فضاها طبق آن صورت بگیرد. در روف گاردن نیز می توان با ایجاد یک فضای مرکزی و نقطه کانونی و ساخت دیگر المان ها و عناصر متناسب با آن باعث نظم بیشتر این فضا و زیباتر شدن چیدمان آن شد.
مبلمان مناسب
برای مثال می توان از مبلمانی چوبی، حصیری، فلزی و ... بهره برد که متناسب با سبک دکور و نیز آرام و آسایش مصرف کنندگان باشد.
کفپوش مناسب
انتخاب درست کفپوش و بسترسازی مناسب از مهمترین موارد قابل توجه است. از ترمووود، سنگ، سرامیک و ... می توان برای پوشش کف در بهره برد.
بسترسازی مناسب و دیوارسازی آن
توجه به اصل بسترسازی و دیوارسازی مناسب، باعث مقاوم شدن آن و عدم آسیب به ساختمان می شود. درواقع برای استفاده از گیاهان نیاز است که در ابتدا بسترسازی و دیوارسازی صورت بگیرد. این کار باعث رشد بهتر گیاهان بدون که آسیبی به سقف ساختمان برسانند می شود.
ایده هایی برای طراحی روف گاردن کوچک
طراحی فضا به صورت باز
طراحی روف گاردن کوچک به صورت پلان باز می تواند باعث بزرگتر دیده شدن و دلبازتر شدن آن شود. برای مثال می توانید به جای استفاده از جان پناه آجری و بتنی از متریال شیشه که متریالی شفاف است برای بام خود بهره ببرید. این نکته را هم باید در نظر داشته باشید که در این صورت دید همسایگان به شما بیشتر خواهد شد و به همین علت در انتخاب گزینه ای مختلف باید الویت بندی خاص خود را داشته باشید.
استفاده از درختچه و گیاهان بلند
استفاده از اختلاف ارتفاعی در گیاهان و استفاده از گیاهان بلندتر در گوشه ها و کناره های گاردن روف و باغ بام باعث ایجاد حسی در فضا می شود که آن را بزرگتر جلوه داده و همچنین آن را مانند یک باغ واقعی می کند. برای مثال بابمو یکی از جمله گیاهانی است که می توانید به این منظور استفاده کنید.
طراحی باغچه بالاتر از سطح بام
یکی دیگر از ایده های طراحی روف گاردن کوچک طراحی باغچه هایی بالاتر از سطح بام است. با این کار هم حریم مورد نظر برای روف گاردن شما ایجاد و حفظ شده و هم باعث بزرگتر و دلبازتر دیده شدن فضای روف گاردن و باغ بام شما می شود.
طراحی نقطه کانونی
در طراحی روف گاردن کوچک باید فضا کاملا به صورتی طراحی شود که تمامی موارد مورد نظر شما در آن رعایت شده و ایجاد شده باشد. به همین منظور بهترین کار این است که به طراحی نقطه کانونی پرداخته و دیگر المان ها را مطابق با آن استفاده کنید تا مهم ترین هدف طراحی روف گاردن کوچک یعنی ایجاد فضایی برای نشستن و گذر وقت، عملی گردد.
استفاده از مبلمان ظریف
استفاده از نیمکت ها و میز و صندلی چوبی و یا فلزی برای مثال می تواند گزینه ای مناسب باشد.
استانداردهای اجرای روف گاردن
در طراحی و اجرای روف گاردن باید استانداردهای موجود را درآورده و آن ها را در روند طراحی و اجرای آن دخیل نمایید. در غیر این صورت نتیجه نهایی با کیفیت نخواهد شد و روف گاردن ایجاد شده به ساختمان آسیب خواهد زد و یا خود سریعا آسیب خواهد دید. بعضی از این استانداردها عبارتند از:
- استفاده از گیاهان بومی که در روف گاردن برای رشد مناسب می باشند.
- استفاده از مصالح بومی و ترجیحا استفاده از مصالح تجدیدپذیر
- طراحی لایه ای ضد آب قبل از اجرای روف گاردن روی سقف برای جلوگیری از نفوذ رطوبت چمن و گیاهان به سقف ساختمان
گیاهان مناسب روف گاردن و خاک مناسب آن
آکوبا
آکوبا درختچه ای خاص و زیبا و گیاه همیشه سبز بوده و هم می توان در فضای آزاد و هم گلدان از آن بهره بود. آکوباها درواقع شمشادهایی ژاپنی می باشند و از مقاوم ترین گیاهان برای گاردن بام شناخته می شوند.
فنتونیا
فنتونیا مدل های مختلفی دارد که محبوب ترین آن نوع برگ سفید و نقره ای آن است. این گیاه دارای گل های کوچک با رنگ های زرد و سفید و قرمز می باشد. فنتونیا برای رشد خوب به نور بسیاری نیاز دارد.
ماگنولیا
ماگنولیا درختی بزرگ و همیشه سبز به شمار می رود و از گیاهان بومی آمریکای شمالی می باشد. این درخت که می تواند در طراحی باغ بام استفاده شود، دارای گل بوده و برگ های آن بسیار بادوام و ماندگار هستند. ارتفاع ماگنولیا می تواند تا حدود 27 متر نیز بالا رود و عرض آن نیز تا 8 متر می تواند گسترده شود.
بامبو
بامبو در دسته گیاهان ساقه ای قرار میگیرد. بامبوها اصولا رشد بهتری در آب داشته ولی در خاک نیز قابل رشد می باشند. همچنین بهتر است از بامبو در قسمتی بهره ببرید که نور مستقیم به آن نخورد.
دکوراسیون روف گاردن با چه ترفندهایی جذاب تر است؟
استفاده از سایبان
از آنجایی که پشت بام دارای سقف نمی باشد به طور مداوم در مواجه مستقیم باد و باران و نور خورشید و دیگر عوامل طبیعی و جوی خواهد بود و همین موارد استفاده از باغ بام را در بعضی مواقع سخت می کنند. با طراحی سایبان می توان این مشکل را حل کرد و استفاده از آن را در هر شرایطی ممکن نمود.
یکی از مزایای سایبان این است که در انواع طرح ها و فرم ها مطابق با جهش باد غالب منطقه می توان آن را استفاده نمود.
استفاده از آتشدان
طراحی آتشدان در روف گاردن می تواند باعث انتقال حس و حالی دنج به افرادی که از فضا استفاده می کنند شود. همچنین آتشدان به عنوان نقطه مرکزی نیز می تواند فضایی مناسب باشد.
طراحی آبنما
آبنما المان دیگری است که با استفاده از آب آبنما می توان گیاهان را آبیاری نمود و همچنین زیبایی خاصی به فضا بخشید. آبنمای دیواری، آبنمای سنگی، آبنمای طبیعی، آبنمای پرده ای، آبنمای موزیکال و ... از جمله انواع آبنما هستند که می توان از آن ها بهره برد.
نکته ای که در طراحی آبنما باید دقت کنید این است که شکل و طرح آن باید با روف گاردن هماهنگ باشد. برای مثال آبنمای مدرن در طراحی روف گاردن مدرن و آبنمای کلاسیک در طراحی روف گاردن کلاسیک باید مورد استفاده قرار بگیرد.
طراحی باغچه های بلند و مرتفع
عمده تفاوت روف گاردن و باغ های معمولی این است که در روف گاردن نمی توان زمین را حفر نمود چرا که در نهایت به سقف ساختمان خواهید رسید. به همین علت می توان با استفاده از باکس و باغچه های مرتفع در کناره های بام باعث بلندتر دیده شدن روف گاردن و زیبا شدن دکوراسیون آن شد.
فیلترینگ روف گاردن چیست؟
در طراحی روف گاردن، فیلترینگ به عملیاتی گفته می شود که به وسیله آن ورود املاح خاک به قسمت ها و لایه هایی که پایین تر می باشند غیرممکن می شود. این کار با استفاده از یک لایه الیاف صورت می گیرد. درواقع اگر عملیات فیلترینگ صورت نگیرد، بافت خاک تغییر خواهد نمود و بعضی از مسیرهای زهکشی به مرور مسدود خواهند شد.
ایزولاسیون روف گاردن چیست؟
ایزولاسیون روف گاردن را می توان همان قیرگونی و یا ایزوگام کردن روف گاردن دانست. از آنجایی که روف گاردن به معنای طراحی فضای سبز روی پشت بام ساختمان می باشد نیاز است که سقف ساختمان حتما ایزولاسیون شود تا خسارات سنگین به بار نیاید. درواقع این موضوع از اهمیت زیادی برخوردار بوده و هرگونه سهل انگاری در آن باعث ایجاد هزینه ها و خسارات زیادی خواهد بود.
انواع روش های ایزولاسیون روف گاردن کدامند؟
ایزولاسیون به صورت رطوبتی
این روش را می توان یکی از متداول ترین روش های ایزولاسیون دانست که در سرتاسر دنیا مورد استفاده قرار می گیرد. هزینه این نوع ایزولاسیون مقرون به صرفه بوده و عمر آن نیز خوب می باشد و همچنین اجرای آن آسان است.
ایزولاسیون به صورت آنتی روت و ضد ریشه
این نوع ایزولاسیون را بعد از انجام عایق رطوبتی استفاده می کنند. لایه ای که در این نوع ایزولاسیون استفاده می شود اصولا به صورت پیش ساخته می باشد و با استفاده از غلطک آن را در محل پروژه اجرا می نمایند. جنس لایه مد نظر اصولا از پلی استر بوده و نقش محافظتی خیلی خوبی دارد.
ایزولاسیون به صورت ژئودرین
این لایه اصولا به شکل شانه تخم مرغ می باشد که از آن هم برای زهکشی و هم برای هوا دادن به گیاهان برای رشد استفاده می شود. آبی که گیاهان برای آبیاری خود نیاز دارند در ابتدا وارد این لایه شده و سپس از منافذ موجود به ریشه گیاهان می رسد. در این صورت امکان پوسیدگی گیاهان بسیار پایین خواهد آمد.
ایزولاسیون به صورت فیلتر
لایه آخر را می توان لایه فیلتر خاک دانست که بعد از لایه زهکشی اجرا می شود. این لایه برای جلوگیری از نفوذ شن به لایه زهکش مورد استفاده قرار می گیرد.
اصول نگهداری روف گاردن چیست؟
توجه به زهکشی و وضعیت آن
یکی از جمله مواردی که در نگهداری روف گاردن توجه به آن مهم است ایجاد یک زهکشی متناسب می باشد. درواقع در اغلب اوقات گیاهان تمام آب را جذب خود نکرده و آبی که اضافه آمده است باید با استفاده از یک سیستم زهکشی تخلیه شود تا باعث نشتی در ساختمان نشوند.
همچنین لایه های زهکشی نیز هر چند وقت یکبار باید مورد بررسی قرار بگیرند و در صورت آسیب یا هرگونه نیاز توسط متخصصین بررسی شده و ایرادات آن رفع شود.
توجه به چگونگی تابش نور
برای رشد گیاهان نیاز است که به تابش نور خورشید و میزان و زاویه آن در گاردن بام توجه شود. زیرا بعضی از گیاهان نیاز به نور بیشتری داشته و بعضی برعکس. از طرفی بعضی از درختچه ها دارای قد کوتاه تری بوده و اگر در جای نامناسب قرار بگیرند، ممکن است نور به آن ها نرسد.
توجه آبیاری و تغذیه گیاهان
در طراحی و اجرای روف گاردن از لایه نازکی از خاک استفاده می شود و گیاهان همگی در همان خاک کاشته می شوند تا آسیبی به ساختمان نرسد و با توجه به این نکته می توان گفت که گیاهان اصولا از تغذیه مناسبی برخوردار نیستند و به همین دلیل برای نگهداری از روف گاردن بهتر است که کوددهی روف گاردن به صورت منظم صورت بگیرد.
همچنین برای آبیاری گیاهان بهتر است که از روش آبیاری قطره ای به صورت منظم استفاده کنید تا نیاز گیاهان به آب کاملا رفع شود.
توجه به چگونگی خاک
بهتر است که از خاک غنی و سبک که دارای مواد مورد نیاز رشد گیاهان می باشد استفاده نمود.
استفاده از گیاهان مناسب
همانطور که می دانید گیاهانی که می توانند در اجرای روف گاردن استفاده شوند، بستگی به نوع روف گاردن و همچنین اقلیم منطقه دارد و در استفاده از آن ها باید به نکاتی مانند آب و هوا، چگونگی وزش باد، چگونگی تابش نور خورشید به ساختمان و ... توجه کنید.
تفاوت روف گاردن مدرن با روف گاردن کلاسیک
در طراحی روف گاردن مدرن اصولا از عناصر ظریف تر و سبک تر استفاده می شود. برای مثال استفاده از گلدان هایی با ابعاد بزرگ ولی سبک، عناصری که با ترمووود ساخته شده اند، استفاده از نورپردازی مخفی و ... از جمله نکاتی است که باید بدانید.
در طراحی روف گاردن کلاسیک اغلب به طراحی متقارن حتی در استفاده از گلدان ها و گیاهان نیز باید توجه نمود و همچنین اشکال هندسی نیز جایگاه ویژه ای در این سبک از طراحی روف گاردن و باغ بام دارند. در طراحی روف گاردن کلاسیک علاوه بر استفاده از گلدان باید حتما باغچه ای زیبا نیز طراحی شود چرا که باغ ها در سبک کلاسیک اهمیت بسیاری دارند.
سان روم گاردن چیست؟ بیشتر بدانید.
کلام آخر
شرکت دکوراسیون و معماری هیرادانا می تواند در زمینه های مختلفی مانند طراحی ویلا، طراحی روف گاردن در تهران و سایر شهر ها، بازسازی ساختمان و طراحی داخلی و .. آماده ارائه خدمات به کارفرمایان عزیز میباشد.
جهت مشاهده نمونه کار ها به بخش پروژه ها مراجعه کنید و در خصوص مشاوره و بازدید با شماره 09125754921 در تماس باشید.