نمای ساختمان یکی از مهمترین قسمت ها در طراحی ساختمان به حساب می آید برای احداث یک بنا باید مواردی را مانند شیکی عایق صوتی و حرارتی ایمنی و غیره را مد نظر قرار دهیم.
امروز اجرای نما انواع مختلفی دارد و هر کدام دارای ویژگی های مثبت و منفی می باشد در ادامه به مواردی جزئی از هرنوع نما را برای شما همراهان گرامی به اشتراک گذاشته ایم.
۱_نمای آجری
آجر در طراحی نمای ساختمان علاوه بر زیبایی و ایجاد غذایی دلنشین دارای ضریب انتقال حرارتی پایین می باشد که عایق حرارتی مناسبی است آجر ها معمولاً در رنگ ها و ابعاد متعددی هستند که کاملاً نسوز می باشند اغلب آجر ها را با ملات ماسه و سیمان و آب در اجرای طراحی ساختمان استفاده می کنند اما امروزه با استفاده از سیستم نمای خشک این کار را انجام می دهند.
از مزایای نمای آجری
عایق صوتی
عایق حرارتی
کاهش اتلاف انرژی
مقاومت و طول عمر بالا
۲_ نمای سنگی
امروزه نمای سنگی یکی از پرکاربردترین ابزار ها به حساب می آید که هم برای نمای داخلی و هم برای نمای خارجی در سبک های مدرن و طراحی نمای کلاسیک از آن استفاده می شود امروزه اغلب از سنگ تراورتن برای نما استفاده می کنند و برای چسباندن سنگ روی دیوار از ملات استفاده می کنند.
مزایای نمای سنگی به شرح زیر است
دارای ثبات رنگ
آلودگی در نما به چشم می خورد
تنوع رنگ و جنس
معایب نمای سنگی
اجرای پر هزینه
اجرای آن زمان بر است
سختی اجرا در ارتفاع بلند
نکته: اگر در هنگام اجرای نمای سنگی پشت سنگ با ملات به درستی پر نشود بعد از مدتی ممکن است سنگ با دیوار فاصله پیدا کند و باعث ریزش میشود که همین موضوع ممکن است موجب مرگ و میر افرادیکه رهگذر هستند شود.
3-نمای شیشهای
یکی از نماهای تزیینی است که در زیباسازی شهری نقش بسزایی دارد و کیفیتی که برای شیشه انتخاب میشود باید عایق صوتی و حرارتی باشد.
امروزه از شیشه های دوجداره سه جداره نشکن در نما استفاده می کنند
مزایای نمای شیشه
سرعت در اجرا
قابلیت ترکیب با بقیه متریال ها
سبک و قابل ترمیم
تنوع رنگ بالا
از معایب نمای شیشهای
به راحتی کثیف میشود
تمیز کردن آن دشوار است
شیشه های معمولی مقاومتی در برابر ضربه ندارند
4-نمای کامپوزیت
یکی دیگر از طراحی نمای مدرن که امروزه پر استفاده میشود استفاده از ورق های کامپوزیت است که دارای مواد ترکیبی هستند که شامل دو لایه ورق از جنس آلومینیوم و یک لایه از مواد پلی اتیلن می باشد که ضخامت های ورق های کامپوزیت ۴ میلیمتر می رسد این ورقه ها معمولاً سبک می باشند.
کامپوزیت پنل آلومینیوم را میتوان با طرح سنگ یا چوب پیاده سازی کرد.
ورق های طرح چوب را می توان در داخل و خارج ساختمان اجرا کرد که این ورق ها از یک لایه لمینت تشکیل شدهاند.
مزایای ورق کامپوزیت
قابلیت تمیزی خودکار دارد
پیادهسازی در رنگهای متنوع
ایجاد اجرای سریع
سبک
طول عمر بسیار بالا
عایق صوتی و حرارتی مناسب
از تنها معایب آن می توان به عدم مقاومت در برابر ضربه و فشار شدید اشاره کرد
5-نمای ترموود
ترمووود یک نوع چوب فرآوری شده است که بسیار مقاوم است و در برابر شرایط بد آب و هوایی حرارت و پوسیدگی مقاومت از خود نشان می دهد .این متریال ترکیب با متریال های دیگر می شود که جلوه بسیار زیبایی در اجرای نمای ساختمان به وجود میآورد که در کشورهای غربی کاربردهای زیادی در ساخت انواع نمای مسکونی و ویلایی دارد.
از مزایا ترمووود
نصب سریع و آسان
امکان برش آسان
ایجاد مدلهای قوس دار
امکان نصب و جداسازی آسان
نگهداری و شستشوی آسان
ثبات و دوام در برابر شرایط محیطی
6-نمای بتنی
بتن یکی از موارد پرکاربرد در ساختمان سازی حساب میشود که معمولاً از ترکیب سیمان و ماسه است از بتن در نما کاری و در اجرای دکوراسیون داخلی نیز استفاده می شود. بتن اکسپوز بتنی می باشد که سطح آن صاف و صیقلی است که محیط شیک را به وجود میآورد و این تنها به دلیل داشتن سطح صیقلی به راحتی رنگ آمیزی میشوند .
مزایای بتن اکسپوز
مقاوم در برابر شرایط بد آب و هوایی
قالب گذاری در اندازه های مختلف
اجرای سریع