مجری دکوراسیون داخلی | دکوراسیون لوکس | دکوراسیون خانه | دکوراسیون تجاری | دکوراسیون آشپزخانه | مجری دکوراسیون | بازسازی ویلا | بازسازی منزل | بازسازی ساختمان | دکوراسیون | دکوراسیون داخلی | طراحی ویلا | بازسازی آپارتمان | بازسازی خانه | تعمیرات ساختمان | طراحی نمای ساختمان | بازسازی نما | دکوراسیون اداری | طراحی داخلی | اجرا دکوراسیون داخلی
جهت بازدید و مشاوره با شماره های 09125754921 و 021-22172068 تماس حاصل فرمایید
تعریف برخی اصطلاحات مربوط به اجرای دکوراسیون داخلی ساختمان
دیوار چینی
دیواری ساخته شده از انواع آجر (فشاری مخلوط با سنگ و... ) همراه با ملات باتارد یا سیمان با آهک و یا سیمان با ماسه ساخته شده باشد را دیوار چینی میگوییم.
برای سهولت در نمای ساختمان میتوان آجر نما را همراه با دیوار چینی اجرا کرد به این صورت که در سطح خارجی دیوار چینی میتوان از آجر تراشیده شده و در سطح داخلی از آجر فشاری استفاده کرد. مقاومت دیوار و یا ضخامت آن با توجه به کاربری آن مشخص میشود.
شمشه کشی
در ابتدا روی 4 گوشه آن کروم های گچی نصب میکنیم و سپس روی هر کدام از کروم ها ریسمان میگیریم و در فاصله هر 2 متر در بالا و پایین زیر ریسمان را کروم های دیگری متصل میکنیم در مرحله ی بعد شمشه های گچی آلومینیومی و یا چوبی از بالا تا پایین در چند قسمت میگیریم وآن را با ملات مورد نظر میپوشانیم.
فرش کف
برای فرش کردن کف نیز در ابتدا در هر4 گوشه آن سنگ ساییده شده یا سرامیک قرار میدهیم به صورتی که این 4 نقطه در یک تراز قرار بگیرند و در مرحله بعد ریسمانی محکم و نازک را به سنگها متصل میکنیم و به این صورت زمین برای ریختن ملات و فرش کردن آن آماده شده است.
نحوه ی گونیا کردن گوشه ها
در مرحله اول دو ریسمان را به طور عمود به هم میبندیم و و از یک طرف آن 60cm و از طرف مجاور آن 80cm نشانه گذاری میکنیم و در صورتی که این 2 نقطه را به هم وصل کنیم باید اندازه آن 100cm باشد در غیر این صورت یکی از ریسمانها را آنقدر جابه جا میکنیم تا به اندازه ی مورد نطر برسیم و به این شکل یک زاویه 90 درجه را تشکیل میدهیم.
قرنیز
در قسمت پای دیوار بر روی فرش کف قطعاتی از جنس سنگ یا چوب نصب میشود که باعث سهولت در شست و شوی کف و همچینین تراز دیوارها میشود. ارتفاع قرنیز معمولا 10cm است.
سفید کاری دیوار با گچ
در مرحله ی سفید کاری بعد از انجام شمشه ابتدا باید یک لایه آستر روی دیوار بزنیم تا آماده ی گچ کاری بشود. این کار توسط شاگرد گچ کار به این صورت انجام میگیرد: گچ هایی که با الک ها با سوراخ های نیم میلیمتری الک شده است را در ظرفی حاوی سه لیتر آب سالم میریزیم تا گچ ها روی آب برسد سپس آن را مخلوط کرده و استاد کار گچ را با ماله روی آستری میکشد
کاشی کاری
قبل از شروع کار باید خمیری که با خاک رس آماده شده است کنار دست استاد کار قرار بگیرد سپس رج اول کاشی که کنار دیوار شمشه شده و تراز به وجود میاورد با ملات سیمان گچ و یا خاک رس که کوبیده شده چیده میشود. در دو سمت ضلع کاشی هایی به طور موقت با 1cm فاصله از دیوار قرار میگیرد و ریسمانی به آنها بسته میشود و یک شمشه آلومینیومی صاف در قسمت جلوی کاشی هایی که در حال نصب هستند قرار میگیرند و بعد از نصب کاشیها با ریسمانها کنترل میشوند.
جلوی هر بند را کروم های موقت میگذارند و روی آن دوغاب سیمان که از ماسه پاک همراه با سیمان معمولی ساخته شده است کم کم پشت کاشی ها میریزند و به این ترتیب در تمام اضلاع یه رگ کشی نصب میکنند تا امکان کنترل زاویه ها و ترازها در همه جهات وجود داشته باشد و در صورت احتیاج به کاشی های غیر استاندارد در لبه ها میتوان رگه ها را جا به جا کرد و تکه ها را به اطراف منتقل کرد. این مراحل را تا جایی انجام میدهیم تا کاشی کاری به اتمام برسد. بعد از گیرش ملات زیر کاشی ها دوغابی متناسب با رنگ کاشی ها آماده کرده و روی آن میریزیم تا درز ها پوشیده شوند و همچنین روی کاشی ها را با گونی تمیز میکنیم.
فرش کف سرویس ها
برای فرش کردن سرویس ها ابتدا باید لوله های کار گذاشته ایزولاسیون و درصد شیب آبروها را کنترل کنیم. بعد از آن یک لایه پلاستر سیمان قرار میگیرد به صورتی که 3 میلیمتر برای اجرای ملات باقی بماند. قبل از خشک شدن لایه پلاستر یک لایه ملات با سیمان معمولی با 5cm ضخامت روی آن قرار میگیرد این کار باعث میشود تا شیره دوغاب به درز بین سرامیک ها وارد شود و اتصال بین سرامیک و لایه پلاستر قویتر انجام شود بعد آن تراز سرامیک ها کنترل میشود و روی آن با چکش های لاستیکی برای اتصال بیشتر کوبیده میشود تا 24 ساعت کاغذ نم زده روی سرامیک قرار داده و پس از خیس خوردن، روی آن با یک تکه پارچه نظافت میشود.
آجر نما
آجرهای سفید یا رنگی که از بهترین نوع خاک رس بدون ترکیب شدن با مواد گیاهی و ... ساخته میشود و ضخامت آن بین 3،4،5،6 سانتی متر است. آجرها توسط استاد کار بریده میشود و تا 2 ساعت در آب قرار میگیرد تا آهک های آن شکسته شود و مقاومت آن با سیراب شدن افزایش یابد و همچنین لبه های آن برای مرحله ی بعد یعنی سابیده شدن لبه هایی که تراشیده شده اند آماده می شود. در مرحله ی آخر لبه های تراشیده شده شده با قطعات آجر کاملا سیقل پیدا میکنند و این کار باعث زاییده شدن خمیری از خود آجر میشود که با آن درزها و لبه های تیز آن پوشیده میشود و حالا این آجر آماده برای دیوار چینی است اما توصیه میشود که برای مصرف آن تا خشک شدن کامل دست نگه دارید.
بند کشی آجر
بعد از اتمام مرحله ی نما سازی خمیری با ماسه بادی و سیمان پرتلند معمولی آماده میشود و استاد کار آن را با قلمی مخصوص که سر آن منحنی شکل و دارای یک زانویی در وسط آن است روی بند های آجر میکشد و این کار را تا جایی تکرار میکند که تشخیص بدهد بند بین درزها تمیز شده و در انتها لبه های بیرون زده آن را با یک قطعه پارچه تمیز میشود.
سنگ نما
ابتدا با یک قطعه سنگ جلوی دیوار کروم بندی میشود و ریسمان هایی صاف و گونیا شده به آن وصل میشود سپس ردیف اول سنگ ها شمشه کشی میشود و به همین صورت ردیف های بالاتر نیز بند کشی میشود بعد از کنترل کردن شاقولی بند کشی ها سنگهای ردیف اول نصب شده و با گچ به طور موقت آن را نگه میدارند و سپس پشت سنگ ها را با ملات ساخته شده از سیمان پر میکنند لازم به ذکر است که وجود اتصالات آهنی که اسکوپ نامیده میشوند در پشت سنگها از الزامات کار است و چنانچه این کار انجام نشود سنگها اتصال قوی با دیوار ندارند و هر لحظه احتمال جدا شدن و سقوط آنها وجود دارد.
نماهای سیمانی
برای تزیین نماهای سیمانی ابتدا باید ملاتی با ماسه پاک با دانه هایی نه چندان درشت را و سیمان پرتلند معمولی آماده کرد و سپس ضلع دیوار از بالا به پایین کروم بندی و بند کشی شود و به فاصله ی هر یک متر باید بند ها به وسیله ی کروم به دیوار متصل شوند و سپس دیوار را با ملات پر میکنیم و روی آن را با شمشه از پایین به بالا میکشیم تا صاف شود و حالا آستری کار آماده است و میتوانیم روی آن را با ترکیبی از پودر سنگ و سیمان پوشش دهیم که این کار به وسیله ی کمچه و یا با پاشیدن صورت میگیرد و همچنین برای صاف شدن دیوار و از بین رفتن موجها میتوان از تخته ماله ای استفاده کرد و در مرحله ی آخر خط کشی ها و شیارزنی ها بنا به تشخیص استاد کار انجام میشود و بعد از آن میتوانیم از انواع مصالح و رنگها برای تزیین بر روی سیمان استفاده کنیم.
نصب پارکت
برای اجرای پارکت در محل مورد نظر روی کف موزاییکی و یا بتونی آن را با دستگاههای کف ساب صیقلی و روی آن با خمیر های چسبی شیمیایی و یا سیمانی ماستیک میشود برای کنترل سطح آن به وسیله ی شمشه و خشک شدن آن تا 48 ساعت بعد میتوان قطعات پارکت را روی آن سوار کرد و با غلطاندن غلطکهای سنگین بر روی آن از چسبیده شدن آن اطمینان حاصل کرد روی آن از هر نوع گرد و خاک و آلودگی پاک میشود تا بتوان پوششی از جنس لاک های پرایمری روی آن ایجاد کرد تا ترکها و درزهای بین پارکت ها پوشیده شود و هیچ گونه روزنه ای برای جذب گرد و خاک و یا آب روی آن باقی نماند سپس در ادامه تمام سطوح را با استفاده از سنباده هایی مخصوص پرداخت میکنند و مجددا گرد و غبار حاصل از پرداخت زدوده میشود و در مرحله ی آخر برای نمایان شدن رنگ اصلی آن روی آن را پلیش میکنند.
ایزولاسیون
ابتدا باید سطح مورد نظر از هر گونه گچ و آلودگی پاک شود و محل آبرو ها مشخص شود بعد از آن با پوکه های معدنی صنعتی خرده های آجر و یا خاک نرم و شن دار کروم بندی ها با در نظر گرفتن درصد شیب لازم انجام میشود و بین کروم ها نیز مجددا با پوکه یا خاک پر می شود و بعد از ریسمان کشی و ریختن ملات نهایی تا 48 ساعت احتیاج به آب پاشی دارد و سپس این بستر آماده ی مرحله ی ایزوله شدن است.
ایزولاسیون با استفاده از قیر
بهترین نوع ایزولاسیون برای بام استفاده از قیرگونی میباشد و مراحل اجرای آن به این صورت است که ابتدا قیر را با حرارت نرم و رقیق می شود و روی بام یک لایه پوشش داده میشود و گونی ها را با یک مقدار هم پوشانی روی آن پهن میکنند و لبه های آن را به سمت ناودانی ها هدایت میکنند بعد از اجرای لایه ی دوم قیر گونی ها در جهت عمود بر ردیف اول چسبانده میشوند و بعد از لایه ی آخر قیر و انجام آزمایشات کار به اتمام میرسد
ایزوگام
ورق های موجود در بازار لوله ای و به شکل لاستیکی هستند که بعد از ریسمان کشی و کنترل کلی سطح ایزوگام ها را روی کار میچسبانند و سپس آن را حرارت داده تا درز ها در هم چفت شده و جوش بخورند و بعد از لکه گیری بام آماده برای کنترل و آزمایش نهایی است.
آزمایش ایزوله بام
برای اطمینان از سلامت بام میتوان دهانه آبرو ها و ناودانها را با گل خاک رس و یا انواع ملات ها پوشاند و روی ایزوله ها را از آب پر کرد و تا 24 ساعت اگر رطوبت را به زیر سقف منتقل نکند نشان از معتبر بودن ایزولاسیون انجام شده دارد.
تیرچه و بلوک
برای اجرا کردن سقف هایی که از تیرچه و بلوک هستند در ابتدا باید تیرچه هایی از میلگردهای آجدار که در فوندوله هایی از جنس سفال و یا بتن سوار شده اند به محل نصب منتقل شوند سپس به فاصله نهایت 120 سانتی متر در زیر تیرچه ها چوب کشی میشود و شمع هایی در زیر چوب ها قرار میگیرد تا بار سقف را به زمین منتقل کند و بلوک هایی که از سیمان سفال و یا ماسه ساخته شده است در بین تیرچه ها قرار میگیرد و به منظور خستگی بتن باید قسمت وسط دهانه را کمی بالا ببریم که به این قسمت چتر بتن گفته میشود و کاربرد ان افزایش مقاومت فشاری بتن است تا بعد از چند سال تحمل نیرو تیرصاف شود برای تقسیم فشار از آرماتورها در جهت عکس تیرچه ها استفاده میشود که حداقل فاصله ی آنها باید 40 سانتی متر باشد و در پایان روی سقف را از بتن پر میکنند و برای اطمینان از خارج شدن هوای آن از ویبراتورها استفاده میکنند.
کناف و سقف کاذب
برای تحمل فشار های ضعیف از سقف دوم استفاده میکنند که به آن سقف کاذب گفته میشود همچنین از آن برای پوشش کانال ها لوله ها و سیمهای برق نیز کاربرد دارد و نحوه ی اجرای آن به این صورت است که شاخه هایی فلزی که به سقف اصلی متصل هستند و آهن کشی ها سپری و نبشی سقف کاذب نیز به این آویزها متصل میشوند و بعد از اطمینان از استحکام آهن کشی ها توری هایی فلزی که رابیتس نام دارند را به وسیله ی سیم های نرم که برای بستن آرماتورها استفاده میشود به آهن کشی های متصل به سقف کاذب بست میدهند و حالا سقف ما برای اجرای نازک کاری آماده است.
آگوستیک
برای ایجاد سقف های آگوستیک ابتدا باید میله هایی فلزی را از سقف آویزان کنیم و سپس چوبهایی که از پخته شدن چوبهای روسی و برش آنها به ابعاد آگوستیک ها آماده شده اند را به این میله ها ارتباط دهیم و آگوستیک ها را که جنس آنها از یونولیت پلاستیک پلاستوفوم و یا مقوا است با میخ هایی سنجاقی به این چوبها نصب میشوند. آگوستیک ها در انواع سوراخ دار یا با طرح های برجسته ساخته میشوند.
ملات باتارد
مخلوطی است از سیمان ماسه و آهک که برای عملیات آجر کاری در صورت قرقاب کردن آجر ها بهترین نوع ملات است. برای ساخت آن بهتر است ابتدا مواد را با هم ترکیب و سپس آب را به آن اضافه کرد همچنین آهک های آن باید حتما الک شود و تا 3 ساعت بعد از اضافه شدن آب قابل استفاده است و لازم به ذکر است که برای خود گیری سیمان حتما باید از ماسه استفاده شود در غیر این صورت پس از 24 ساعت متلاشی می شود.
برخی از اصطلاحات معماری
ترانشه: اصطلاحا به عمل پی کنی و ایجاد شیار بر روی دیوار ترانشه گفته میشود
شالوده یا پی: به پر کردن زیر دیوارها با شفته شالوده گفته میشود.
مثنی: بالا آوردن کف از سطح زمین با سنگ چینی را مثنی میگویند.
ازاره: به دور چینی پایه دیوارهای خارجی به ارتفاع 1 متر که به منظور محافظت از دیوار در برابر عوامل جوی انجام میشود ازاره گفته میشود.
درگاه: به درب های چوبی که در قسمت های ورودی نصب میشوند درگاه گفته میشود.
پاشنه: به لولاهایی که در قسمت پایین درب و یا در بالای هر لنگه از در وجود دارد پاشنه گفته میشود
پکتفه: قطعاتی ساخته شده از آجر و یا خشت که با یک ملات مناسب به منظور یکنواخت شدن دیوار به آن میچسبد.
پلاستر سیمان یا اندود: ملاتی ساخته شده از سیمان ماسه و خاک سنگ که که برای پوشش دیوار استفاده میشود
آهک سیاه: مخلوطی است از آهک شکفته شده خاکستر و لوئی که گاهی به جای ملات های سیمانی استفاده میشود.
اکوپ: قطعاتی فلزی که به منظور نگه داشتن سنگ بر روی دیوار به آن متصل میشود.
کروم: به ایجاد نشان هایی برای تراز کردن سطوح و شمشه گیری در کف و یا دیوار کروم گفته میشود.
ساندویچ پانل:
ساندویچ پنل ها از دو لایه ورق نازک تشکیل شده اند که داخل آنها با انواع فوم ها پر میشود.
فوم ها به عنوان عایق استفاده میشوند و میتوانند از جنس پلی استایرن، پلی یورتان و پشم سنگ باشند که در این بین پلی یورتان ها به دلیل دارا بودن استانداردهای لازم برای ساندویچ پنل ها مورد استفاده قرار میگیرند از جمله مزایای آنها می توان به سبکی وزن، بالا بودن مقاومت و نسوز بودن اشاره کرد که به همین دلیل پوشش بسیار مناسبی برای عایق حرارتی محسوب میشود.
ساندویچ پنل های ساخته شده از فوم های پلی یورتان با ورق های آلوزیک هستند. ورق های آلوزیک تشکیل شده از روی و آلومینیوم هستند که از خصوصیات آنها مقاومت بالا در برابر صوت، حرارت، سرما و گرما، فشار بالا، وزن کم و مقاومت عالی در برابر کنش ها است و از موارد استفاده از آنها ایزوله، کلین روم، سرد خانه، پوشش ویلاهای سبک و سقف سوله نام برده میشود.