دکوراسیون کلاسیک و اصول مورد نیاز طبق ضوابط معماری
در طول تاریخ و با گذر زمان ، مکتب ها و سبک های گوناگونی ظهور پیدا کرده اند . هر یک از این سبک ها داستانی از زمانه ی خود را به همراه دارند . می توان گفت هر یک از سبک ها فرهنگ و تاریخچه ی یک کشور را بیان می کند .
ویژگی های هر یک از آن ها متفاوت بوده و این تفاوت باعث شده تا هر کس با هر سلیقه و نظری بتواند سبک مورد علاقه ی خود را پیدا کنید و در بخش های مختلف آن را به کار ببندد .
این سبک ها در هر زمینه ای اعم از نقاشی ، مجسمه سازی ، معماری و ... کاربرد دارد . برخی از آن ها به شرح زیر می باشد .
- سبک کوبیسم
- گوتیک
- سبک کلاسیک
- مینیمال
- مدرن
- روستیک
معماری را می توان یکی از مهم ترین شاخه های هنری به منظور به کار گیری از این سبک ها در نظر داشت . تنوع بالا در پروسه ی ساخت یک بنا باعث شده تا بتوان از سبک های موجود در هر بخشی از این هنر نظیر دکوراسیون داخلی ، طراحی نما و ... استفاده کرد .
معماری خود یک سری ضوابط و قانون معین دارد که در صورت سرپیچی از آن ها ، بنا از حالت استاندارد خارج می شود . این که یک معمار بتواند سبک های گوناگون را با ضوابط و شرایط وفق دهد خود یک فرآیند پیچیده است که نیاز به تخصص لازم دارد .
از میان سبک هایی که در بالا به آن اشاره کرده ایم ، قصد داریم به یکی از پرطرفدار ترین آن ها یعنی دکوراسیون کلاسیک بپردازیم . هم چنین ویژگی های این سبک را با ضوابط معماری مقایسه کنیم .
دکوراسیون کلاسیک چیست ؟
قبل از هر چیز خوب است تا با این سبک آشنا شوید . دکوراسیون کلاسیک با نام سبک سنتی غرب نیز شناخته می شود . خاستگاه این سبک یونان و رم باستان می باشد از این روی می توان حدس زد که اصلی ترین ویژگی این سبک ، لوکس بودن و تجملاتی بودن متریال ها و آیتم ها خواهد بود .
قدمت این سبک به پنج قرن قبل از میلاد مسیح بازمیگردد . جالب است بدانید که این سبک خود به بخش هایی نظیر نئوکلاسیک و ... تقسیم بندی می شود .
می توان از این سبک در طراحی منازل و یا ادارات استفاده کرد به یاد داشته باشید به دلیل لوکس بودن و پرهزینه بودن دکوراسیون کلاسیک ، ممکن است در اجرای این سبک در برخی از کاربری ها با محدودیت مواجه شوید .
حال که با این سبک آشنا شده اید ، قصد داریم تا به صورت دقیق به ویژگی های دکوراسیون کلاسیک بپردازیم و همزمان آن را با ضوابط معماری نیز مقایسه کنیم با ما همراه باشید .
طراحی نما بر اساس سبک کلاسیک
به منظور طراحی نما بر اساس این سبک ، شما می توانید از سنگ استفاده کنید . بهتر است به سراغ انتخاب سنگ های قیمتی مانند مرمر بروید . نصب این متریال بر روی نما نسبت به دیگر آیتم های موجود نظیر سیمان و یا آجر بسیار دشوار می باشد . از این روی بهتر است از افراد متخصص کمک بگیرید .
بر اساس ضوابط معماری هیچ محدودیتی به منظور استفاده از سنگ در نما وجود ندارد . اما باید به نکته ای که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد توجه داشته باشید .
- لازم است طراحی نما به کمک سنگ با نظارت افراد متخصص صورت بگیرد تا از سقوط احتمالی آن در شرایط خاص نظیر زلزله و باران جلوگیری شود .
هم چنین در طراحی پنجره ها ، هیچ گاه از متریال شیشه به صورت پیوسته در طراحی نما استفاده نکنید .
سقف با ارتفاع زیاد
یکی دیگر از ویژگی های دکوراسیون کلاسیک ، سقف با ارتفاع بلند است . این نکته باعث شده تا نمای ساخته شده بر اساس این سبک ظاهری جذاب و البته خاص داشته باشد . در ضوابط و قوانین معماری ارتفاع کف تا سقف بنا حداقل 2.70 متر و حداکثر 3.20 متر معین شده است . از آن جایی که طول سقف در دکوراسیون کلاسیک بلند است ، می توان اندازه ی حداکثر یعنی 3.20 را به این منظور انتخاب کرد .
به یاد داشته باشید که بیشتر از این اندازه خلاف ضوابط معماری خواهد بود . از این روی مالک با مشکل مواجه خواهد شد .
تقارن در دکوراسیون کلاسیک
از دیگر مواردی که در سبک کلاسیک باید به آن توجه داشت ، وجود تقارن است . این تقارن می تواند در طراحی نما و یا حتی چیدمان وسایل نیز مورد استفاده قرار بگیرد .
قرینه بودن یک ساختمان حس نظم و آرامش خاصی به همراه دارد . از این روی ظاهر بنا تا حد زیادی خاص و شیک خواهد شد .
متراژ بنا و ساختمان در سبک کلاسیک
همان طور که پیش تر به این نکته اشاره کرده ایم ، دکوراسیون کلاسیک در دسته ی سبک های لوکس قرار میگیرد . از این روی استفاده از آن در بنا با متراژ پایین چندان توصیه نمی شود .
در محیط های کوچک ، نمی توان تمام ویژگی های این سبک را به خوبی اجرا کرد . از این روی نتیجه ی خوبی در انتهای کار نخواهیم داشت .
در آیین نامه و ضوابط معماری برای طراحی و ساخت کاربری هایی نظیر مطب پزشکان و یا ... اندازه ها معمولا محدود تر از ساختمان های مسکونی می باشد . از این روی می توان نتیجه گرفت که این سبک از طراحی برای چنین فضاهایی مناسب نخواهد بود .
ستون در دکوراسیون کلاسیک
همان طور که پیش تر به این نکته اشاره کرده ایم ، بهتر است از دکوراسیون کلاسیک در بنا با متراژ بالا استفاده کنید . در متراژ بالا نصب ستون یکی از مهم ترین نکات می باشد .
مناسب بودن محل نصب ستون پیامد های گوناگونی نظیر کاهش هزینه ها ، بالا رفتن ایمنی ساختمان و ... را به همراه خواهد داشت .
یکی از اصلی ترین وظایف ستون ، محافظت از ساختمان به هنگام زلزله و حوادثی از این دست می باشد . طبق آیین نامه ی 2800 معماری ستون باید به نوعی طراحی شود که نیروی زلزله به دو جهت x و y وارد شود .
هم چنین پروسه ی ستون گذاری در پارکینگ بنا باید طوری باشد که برای رفت و آمد ماشین ها مشکل ایجاد نشود .
طراحی آشپزخانه بر اساس سبک کلاسیک
جالب است بدانید که به منظور طراحی دکوراسیون داخلی بنا نیز باید بر یک سری نکات پایبند باشید . برای مثال به هنگام چیدمان آشپزخانه بر اساس دکوراسیون کلاسیک ، لازم است میان آیتم هایی نظیر اجاق گاز ، سینک ظرفشویی و دیگر وسایل برقی فاصله ایجاد شود و هیچ گاه این وسایل کنار هم چیده نشود . در صورت قرارگیری این وسایل در کنار هم ، ایمنی بنا به طرز چشمگیری کاهش پیدا می کند .
کلام آخر :
در این مقاله شما کاربران محترم را با دکوراسیون کلاسیک آشنا کرده ایم . هم چنین به بررسی و مقایسه ی این سبک با ضوابط معماری نیز پرداختیم .
به هنگام ساخت یک بنا بر اساس هر سبکی لازم است از افراد متخصص در این زمینه یاری بجویید . آشنا بودن با ضوابط و قوانین معماری یکی از مهم ترین نکات است که تنها افراد متخصص از آن مطلع هستند .
عدم رعایت این نکات صاحبان را با مشکلات زیادی در آینده رو به رو خواهد کرد .
شرکت دکوراسیون هیرادانا با کادری مجرب در زمینه ی معماری و طراحی ، گزینه ی بسیار مناسبی برای شما عزیزان می باشد .
این شرکت با بهترین مهندسین معماری همکاری دارد از این روی استاندارد ترین نتیجه را برای شما عزیزان به همراه خواهد داشت .
برای کسب اطلاعات بیشتر شما عزیزان می توانید با مشاورین ما در این شرکت تماس حاصل بفرمایید .