طراحی، نظارت و اجرای پروژه های لوکس معماری، بازسازی،طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی
02144274146 - 09125754921
برای تماس کلیک کنید 09125754921

عناصر مهم در طراحی نما قسمت اول

بازگشت به لیست مقالات » | شنبه 10 آبان 1399 در ساعت 16 : 13 دقیقه | نظرات کاربران ( 0 )

بازسازی ساختمان و تعمیر نما یکی از مهم ترین عملیات ساختمانی است که با توجه به افزایش هزینه ها در بین عموم افراد رواج یافته است.

عناصر مهم و حائز اهمیت در طراحی نمای ساختمان

  • ورودی

    ورودی ساختمان

یکی از عناصر بسیار مهم و قابل اهمیت طراحی نما در ساختمان ورودی است که طراحی و محل قرار گیری آن نمایانگر نقش وعملکرد ساختمان می باشد .

نشانه گذر ازفضای عمومی خارجی به فضای خصوصی  داخلی درورودی یکی از اصلی ترین عناصری می باشد که می توان به عنوان نشانه ساختمان از آن نام برد .

البته به دلیل اهمیت اقتصادی که سطوح داخلی ساخته شده برای سازندگان دارند ، اکثراً ورودی ها تبدیل به فضاهای کم توجهی می‌شوند .

مشکلی که بسیار قابل اهمیت می باشد زمانی است که  ورودی وسایل نقلیه به پارکینگ و حیاط با ورودی خود ساختمان یکی شود . در این صورت فردی که به ساختمان وارد می شود فقط یک راه باریک کنار دیوار را در پیش رو می بیند .

گاهی دگرگونی عملکرد ساختمان از تجمل بیش از حد پیروزی همان ساختمان مسکونی است و گاهی روزنه تنها  مسیر ورودی به یک بنای بزرگ است عملکرد و شکل ساختمان باید با ورودی و حجم ساختمان متناسب باشد .

  • طراحی نمای طبقه همکف

    طراحی نما همکف

قابل توجه بودن و در معرض دید قرار گرفتن در طبقه همکف ساختمان به این دلیل است که به زمین یا کف پیاده رو متصل است و عابران پیاده طبقه همکف ساختمان ها را به طور مستقیم می بینند به همین دلیل طبقه همکف اهمیت ویژه ای در زندگی شهری دارد . احساس امنیت و ثبات در نگاه اول در عابرپیاده نسبت به ساختمان مربوط به این است که مصالح مورد استفاده در طبقه همکف باید از نوع با دوام تر و مستحکم تر باشد .

 تغییر دکوراسیون و طراحی داخلی  واحدهای تجاری که در طبقه همکف قرار دارند و دائما دست خوش دگرگونی دکوراسیون می‌شوند باعث  میشود که ساختمان  مذکور شخصیت خود را از دست داده و همیشه نمایی ناشناخته و موقتی داشته باشد .

چشم اندازهای تازه ای نسبت به فضاهای بیرونی ساختمان به وسیله تراس ها و بالکن به وجود می آید. بالکن ها باید نمایی ثابت و مستحکم در بیننده به وجود بیاورند و بیننده در نگاه به بالکن ها این احساس را القا   کند که بالکن از بدنه ساختمان جدا نمیشود و با همانگی و تناسب طراحی گردد.

  • بام

 حدفاصل آسمان و ساختمان ، بام ساختمان است و لبه بام نباید بی تفاوت با قسمت های دیگر ساختمان در هوا رها شود زیرا از نظر بصری بام یک بنا انتهای نما می باشد و پوسته ای است که بر سر بنا قرار میگیرد بنابر این نمیتواند جدا طراحی شود و باید با نمای کلی هماهنگی ایجار نماید.

پر اهمیت ترین جز ساختمان در مقابل عابران پیاده و سایر افراد که  از اهالی ساختمان هستند صورت ظاهری ساختمان و آنچه که در برابر نگاه عابران قراردارد است؛ نمای شهری توسط نمای ظاهری ساختمان ها ایجاد می شود اما دلیل کم اهمیتی نمای ساختمان ضعف قوانین موظف کننده طراح ساختمان و سازنده اینگونه سازه های شهری است .

در بسیاری از شهرهای بزرگ دنیا قوانین خاصی در رابطه با فضای بصری و پوسته و کالبد شهر وجود دارد که جمعی از اشخاص با تخصص هنر زیبایی شناسی و زیباسازی شهر  طرح های کوچک و بزرگ شهری و معماری را  از لحاظ هماهنگ بودن نمای ساختمان ها و محیط شهر، از نظر فضای پر و خالی نمای ساختمانها و مساله مربوط به آنها مانند  حجم سازه ها ، رنگ نمای ساختمان ها و رعایت اصول هماهنگی و غیره را کنترل می کنند.

پاسخگویی با شتاب به نیازی کاملا محسوس موضوع نگران کننده ی علاقه مندان این موضوع است. ضرورت بررسی طرح های ارائه شده به وسیله بعضی  صاحب نظران و مسئولان مراکز تایید پروانه های ساختمان در این ساخت و سازها  مهم و ضروری به نظر می آید .

 بررسی طرح ساختمان ها ،کیفیت طرح معماری و ارتباط آن با بناهای اطراف نمای ساختمان ها ، تناسب ساختمان‌ های اطراف با حجم ساختمان مذکور، زیبایی مصالح مورد استفاده و همچنین طرح می‌تواند در بالا بردن کیفیت نماهای شهری گامی موثر بر دارد؛

با توجه به موارد ذکر شده و با در نظر گرفتن القاء این موارد توسط  شهرداری ها در هر شهر  باعث  ارتقاء زیبا سازی و کیفیت نمای شهر ها خواهد بود .

  • نماسازی ساختمان

    نماسازی  ساختمان

از وقتی آرامش و آسایش وزیبایی ظاهری و البته ایمنی هرچه بیشتر محیط زیست بشر در استفاده از انرژی برای ساختمان ها مد نظر گرفته شد ، در دستور کار سازندگان ساختمان ها روش های مختلف و متفاوتی به کار گرفته شد .

ایرانیان البته از این نظر شامل سابقه دیرینه ای در نماسازی برای ساختمان ها هستند .

ازآهک بری و گچ بری در طول تاریخ  برای نماسازی همیشه استفاده می کردند .

 در بناهای تاریخی مانند مساجد جامع و بسیاری از شهرها مانند اصفهان، تبریز، شیراز و اکثر عمارت ها و مقبره ها و سایر بناهای  تاریخی و قدیمی در در نقاط مختلف کشور می توان  به عینه حاصل کار هنرمندانه ، فنی و اصولی معماران و سازندگان ایرانی را  مشاهده کرد .

 

 

6 / 10
از 1 کاربر
ارسال نظر
عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :

سایر مقالات