درای وال چیست
درای وال ها که معادل فارسی آن ها دیوار خشک می شود، در واقع اصطلاحی می باشد که در ساخت و ساز به کار می رود. درواقع می توان گفت در ساختمان سازی این اصطلاح در برابر دیوارهای بنایی و ماسونری قرار می گیرند.
دیوارهای ماسونری همان دیوارهایی می باشند که از سفال، آجر و غیره برای ساخت آن ها استفاده می شود. اما درای وال آن دیوارهایی می باشند که در ساخت آن ها از ورق هایی به عنوان پوشش مانند یکسری صفحه های روکش داری که گچی بوده و یا تخته های سیمانی و غیره استفاده شده و در زیرسازی دیوارهای خشک نصب می شود.
ساخت و ساز خشک
نکته ای که دارای اهمیت است، این است که به این دلیل به این نوع دیوارها دیوار خشک یا ساخت و ساز خشک گفته می شود، چون در ساخت و اجرای آن از هیچگونه ملاتی کمک گرفته نشده است. در ساختمان سازی به بعضی از گچ برگ ها، وال بردها و شیت وال ها و غیره نیز دیوارهای خشک گفته می شود. درواقع این نوع از دیوارها را می توان دیوارهای پیش ساخته دانست.

شیوه ی اجرای درای وال ها:
درای وال ها از یکسری ناودانی هایی که عمودی و افقی می باشند تشکیل شده اند. در مرحله نخست برای اجرای این دیوار، ناودانی هایی که افقی می باشند را روی کف و همچنین سقف پرچ کرده و در مرحله ی بعد ناودانی هایی که عمودی می باشند را با فاصله ای معین مانند 40 تا 60 سانتی متر در داخل ناودانی هایی که افقی بودند نصب می کنید.
این کار باید توسط متخصصین در شرکت بازسازی ساختمان و یا طراحی ساختمان صورت بگیرد تا دقیق و حرفه ای باشد. نکته ای که در این کار حائز اهمیت است این است که فاصله ی میان ناودانی های عمودی بستگی به کاربری دیوار داشته و می تواند کم یا زیاد شود. از طرفی نوع اتصالات این دیوار باعث مقاوم بودن آن در برابر زلزله شده و امکان آسیب دیدن ساختمان را پایین می آورد. بعد از این مراحل می توان پوشش های لازم را روی دیوار قرار داد.

انواع درای وال ها:
عبارتند از:
این نوع از درای وال را می توان جز معمولی ترین درای وال ها دانست. از این درای وال ها اغلب در فضاهایی استفاده می کنند که دارای کاربرد و شرایط خاصی نمی باشد.
-
درای وال های کناف و مقاوم در مقابل رطوبت
از این نوع از دیوارهای خشک در فضاهایی که مرطوب می باشند مانند آشپزخانه و یا سرویس بهداشتی استفاده می شود و به این دلیل است که ساختار این نوع درای وال باعث شده تا در برابر رطوبت مقاوم باشند.
-
درای وال های مقاوم در مقابل آتش
این نوع از درای وال دارای پنل هایی از پشم شیشه بوده و می توان گفت در برابر حرارت و حرق دارای مقاومت زیادی می باشد. از این نوع درای وال ها می توان در فضاهای تاسیساتی استفاده نمود.
درای وال های سمنت را می توان نوعی دیوار سبک دانست. از این نوع دیوار در فضاهایی داخلی ای که یکسره با آب سر و کار دارند استفاده می شود. می توان گفت این نوع از درای وال ها نیز دارای محبوبیت و کاربردهای خاصی می باشد.
مزایا و ویژگی های استفاده از دیوارهای خشک و یا درای وال ها:
- با استفاده از این دیوارها می توان بارهای مرده یک ساختمان را به حداقل رساند و نتجیتا خطرات احتمالی زلزله کاهش خواهد یافت. این نیز به این علت است که نحوه اتصال دیوارهای خشک به سازه باعث می شود تا ارتباط و تعاملی درست میان دیوار و سازه برقرار شود.
- با استفاده از درای وال ها یکسری از متریال ها مانند بلوک های سیمانی، ماسه، میلگرد آجر، سیمان، آب، پروفیل های آهنی، خاک و غیره حذف می شوند. در نتیجه باعث کاهش هزینه ها به علت کم شدن حمل و نقل و کاهش پرتی مصالح خواهد شد.
- با استفاده از درای وال ها نیازهایی مانند جوشکاری و یا هزینه های مربوط به برق و انواع مشکلات مربوطه به آن در منطقه دیگر احساس نمی شود.
- دیوارهای خشک دارای سرعت بالایی در اجرا می باشند. به طوری که می توان ادعا نمود سرعت اجرای آن ها حدود سه الی چهار برابر دیوارهای معمولی می باشد و این باعث کاهش هزینه ها و کاهش اتلاف وقت خواهد شد و در طراحی ساختمان و یا بازسازی ساختمان به نفع مهندسین در شرکت بازسازی ساختمان و کارفرما می باشد.

- زمان پروژه به طور کلی با استفاده از دیوارهای خشک خیلی کمتر خواهد شد. نتیجتا تاریخ شروع پروژه با تاریخ پایان آن فاصله چندانی نخواهد داشت.
- این نوع از دیوار عایق در برابر صدا بوده و از طرفی می توان هنگام اجرای آن کارهای مربوط به تاسیسات را نیز انجام داد.
- با استفاده از درای وال ها خیلی راحت می توان مشکلات مربوط به تاسیسات و برق و غیره را پیدا نمود و با دسترسی آسان به آن ها می توان در زمانی کم این مشکلات را رفع نمود.
- نظافت های مربوط به ساختمان که بعد از مرحله ی سیمان کاری و گچ کاری انجام می شود با استفاده از این دیوارها حذف خواهد شد در نتیجه هزینه ها کاهش خواهند یافت.
- درای وال ها از آنجایی که به صورت پیش ساخته تولید می شوند دارای یک ثبات و یکنواختی ای می باشند و هزینه های مربوط به یکدست کردن دیوارهای گچی و سیمانی در این دیوارها وجود ندارد.
- از این نوع دیوار می توان روی هر گونه کفی اجرا نمود به همین علت تغییراتی که بعد از آن بخواهد رخ دهد بسیار راحت خواهد بود.
- با وجود درای وال ها رنگ آمیزی دیوارها آسان شده و نیازی به صبر زیاد برای خشک کردن رنگ روی دیوار نیاز نیست.
- به راحتی می توان از کاشی ها یا سرامیک ها برای پوشش این دیوارها استفاده نمود و نیازی به تراز کردن نیست.
معایب درای وال چیست؟
- این نوع از دیوارهایی که پیش ساخته می باشند، در مقابل ضربه مقاوم نیستند.
- ارزش اقتصادی و قیمت این نوع دیوار بالا می باشد که این مسئله برای بعضی از افراد می تواند ایراد جلوه دهد.
- سیمان شسته و یا سنگ روی این دیوارها قابل اجرا نمی باشند و فقط از نماهای خشکی مانند ترمووود و غیزه می توان برای پوشش آن استفاده نمود.
درای وال ها چند نوع می باشند؟
درای وال ها علاوه بر نمونه هایی که بالاتر اشاره نمودیم، دارای انواع بیشتری بوده و به طور کلی می توان گفت از تنوع زیادی برخوردار می باشند. از جمله ی این درای وال ها می توان به درای وال های بدون کاغذ، درای وال های بنفش، درای وال های تخته آبی، درای وال های تخته سبز و و غیره اشاره نمود.
هر کدام از این درای وال ها دارای ویژگی ها و مشخصات مختلفی می باشند. به همین دلیل هر کدامشان برای استفاده در فضاهای مختلفی مناسب می باشند.
کاربردهای دیوار خشک چه می باشد؟
این دیوارها دارای کاربردهای مختلفی می باشند و از جمله ی آن ها می توان به استفاده در پوشش های مختلف خارجی و داخلی، استفاده به عنوان دیوارهای جدا کننده فضاهای مختلف، استفاده به عنوان سقف تزیینی و دکوراتیو، استفاده به عنوان قاب بندی های گوناگون و غیره اشاره نمود.

کلام آخر از درای وال یا دیوار خشک
شرکت بازسازی و دکوراسیون هیرادانا یکی از شرکت های مطرح در زمینه های مختلف معماری در کشورمان می باشد که خدمات مختلفی از مشاوره و طراحی تا اجرای دکوراسیون و نما و غیره را در زمینه های گوناگون معماری انجام می دهد. شما می توانید به راحتی با برقراری یک ارتباط با این شرکت از خدمات گوناگون این افراد بهره برده و پروژه های خود را به بهترین نحو در سرتاسر ایران به پایان برسانید.