برای طراحی نما می توان از متریال های متنوعی استفاده نمود که از جمله این متریال ها که در کشور ما نیز از محبوبیت زیادی برخوردار می باشد سنگ است . سنگ ها دارای انواع مختلفی می باشند که هر کدام رنگ ها و ویژگی ها و بافت های مختلفی دارند . برای انتخاب سنگ مناسب می توان سبکی که قرار است به آن طراحی نما صورت بگیرد و همچنین بودجه ی کارفرما را در نظر گرفت و سپس نوعی سنگ را انتخاب کرد که با تمامی شرایط همخوانی داشته و برای ساختمان مناسب باشد . این کار وظیفه ی مهندس در شرکت معماری و طراحی نما می باشد و در این صورت است که نمایی با کیفیت طراحی خواهد شد و به اجرا خواهد رسید .
انواع سنگ های متداول و رایج در نما :
گرانیت در واقع یک نوع سنگ آذرین می باشد . این سنگ یکی از جمله سنگ هایی می باشد که دارای مقاومت و همچنین استحکام خوبی می باشد و برای استفاده در نما بسیار مناسب است . از ویژگی های این سنگ می توان به این نکته اشاره نمود که دارای رنگ ها و همچنین طرح های مختلفی بوده و می توان از انواع مختلف آن استفاده نمود . از آنجایی که هزینه های مربوط به استخراج و صیقل و آماده نمودن سنگ های گرانیت زیاد می باشد در نتیجه هزینه ی نهایی طراحی نما با این سنگ ها نیز بسیار زیاد بوده و دارای ارزش بسیاری می باشد . سنگ های گرانیتی که صیقلی می باشد از زیباترین نوع این محصول به شمار رفته و باعث انعکاس نور و خیره کنندگی ساختمان می شود . سنگ گرانیت دارای دوام و عمر بسیاری بوده و همزمان دارای طرافت زیادی نیز می باشد . از جمله سنگ های گرانیت می توان به سنگ گابرو ، سنگ دیاباز و سنگ بازالت اشاره نمود . این سنگ ها را می توان در رنگ هایی مانند رنگ صورتی ، خاکستری و قرمز در بازار موجود یافت .
ویژگی های سنگ های گرانیت :
- دارای تنوع رنگی
- دارای دوام زیاد و مقاومت در برابر ضربه ها
- دارای ساختاری کریستالی
- دارای خاصیت جلاپذیری خوب
- دارای مقاومت خوب در برابر نفوذ رطوبت و آب
- سنگ های ماسه ای
این سنگ در واقع یک نوع سنگ رسوبی می باشد و می توان گفت از ته نشین شن ماسه ها و همچنین چسبیدن مواد مختلف به یکدیگر به وجود آمده اند . این سنگ ها را از نظر نوع بافت سنگ می توان به دو دسته تقسیم نمود . این دو نوع عبارتند از سنگ هایی با بافت نرم و سنگ هایی با بافت خشن . سنگ های ماسه در رنگ های مختلفی مانند قرمز ، خاکستری ، سفید ، قهوه ای و ... در بازار عرضه شده و در نما مورد استفاده قرار می گیرد .
ویژگی های سنگ های ماسه ای :
- متنوع بودن بافت
- دارای مقاومت خوب در برابر برف و یخبندان
- عدم نیاز به ابزارآلات آهنی برای اجرا
- کم بودن خاصیت صیقل پذیری
- جذب نمودن بالای آب
- دارای مقاومت کم در فضاهایی که اسیدی هستند
- سنگ های کوارتزیت
این نوع سنگ در واقع سنگ های ماسه ای سیلیسی ای هستند که سخت شده و دارای دوام بسیار خوبی می باشند . به همین دلیل اغلب آن را با سنگ گرانیت اشتباه می گیرند اما باید به این نکته توجه نمود که سنگ های کوارتزیت دارای ظاهری سخت تر و خشن تر نسبت به گرانیت می باشد و به طور کلی از ان نیز سفت تر می باشد . بافت این نوع سنگ لایه لایه می باشد و می توان آن را در رنگ های مختلفی مانند خاکستری ، خاکستری اخرایی ، خاکستری سبز و ... در بازار یافت و در نمای ساختمان ها مورد استفاده قرار داد . کوارتزیت های سفید از نظر ظاهری بسیار شبیه سنگ مرمریت می باشند اما باید دقت کرد که مقاومت این سبنگ بسیار بیشتر می باشد .
ویژگی های سنگ های کوارتزیت :
- دارای مقاومت خوب در برابر گرما و همچنین سرما می باشد .
- دارای مقاومت بسیار بالا در برابر تابش خورشید است .
- دارای مقاومت بسیار خوب در برابر ساییدگی است .
- دارای سختی زیادی می باشد .
- دارای مقاومت خوب در مقابل لکه ، هوازدگی ، محیط های اسیدی ، ترک و ... است .
- دارای قیمتی مناسب با توجه به ویژگی هایش می باشد .
- سنگ های آهکی
سنگ هایی که اهکی می باشند را می توان در انواع رنگ های خاکستری ، نخودی ، سفید ، قرمز و حتی آبی در بازار یافت و در طراحی نما استفاده نمود . استفاده از این نوع سنگ در کنار سنگ های ماسه ای و یا روی آن ها اصلا مجاز نمی باشد . چرا که باعث خراب شدن سریع آن سنگ ها می شود و هزینه ی زیادی را مصرف کرده و به صرفه نمی باشد . این سنگ ها دارای چسبندگی خوبی با سیمان می باشند .
این نوع سنگ که بیشتر در نما کلاسیک مورد استفاده قرار می گیرد یک نوع سنگ آهک بوده که متبلور و همچنین رسوبی می باشد . این سنگ را می توان در رنگ هایی مانند خاکستری ، سفید ، خرمایی و ... در طراحی نما مورد استفاده قرار داد .
ویژگی های سنگ های تراورتن :
- دارای بافتی بلورین و همچنین متخلل می باشد .
- دارای ساختاری لایه لایه است .
- دارای انواع مختلفی از رنگ می باشد .
- سنگ های مرمر
سنگ مرمر را می توان سنگی دگرگونی آهکی دانست . سنگ مرمر نسبت به سنگ های مرمریت سختی بیشتری را تحمل نموده و ویژگی های نسبتا مختلفی را دارا می باشد . این سنگ را می توان در رنگ هایی مانند قرمز ، ارغوانی ، زرد ، خاکستری ، سیاه و ... در بازار یافت و در نمای ساختمان خود مورد استفاده قرار داد . ولی باید این نکته را در نظر گرفت که هر چقدر که خلوص سنگ مرمر بیشتر باشد رنگ آن روشن تر بوده به طوری که سنگ مرمر خالص دارای رنگ سفید می باشد .
ویژگی های سنگ های مرمر :
- دارای کاربردی تزیینی و دکوراتیو است .
- دارای مقاومت بسیار کم در برابر حریق و حرارت است .
- دارای تنوع رنگی بسیاری است .
- دارای مقاومتی کم برابر محیط اسیدی و آلودگی های هوا می باشد .
- دارای زیبایی ای منحصر به فرد است .
- سنگ های مرمریت
این نوع سنگ نیز سنگ دگرگونی آهکی ای می باشد که به سه نوع چینی ، ابری و کریستال تقسیم شده است . می توان گفت چگالی این نوع سنگ از سگ هایی مانند تراورتن بیشتر می باشد .
ویژگی های سنگ های مرمریت :
- در برابر حرق و حرارت مقاومت خوبی دارد .
- دارای تنوع رنگی زیادی می باشد .
- دارای جلاپذیری خوبی است .
- رطوبت و آب را جذب می کند .
- در مقابل تابش خورشید تغییر رنگ می دهد .
- چگالی بسیار بالایی دارد .
- دارای قیمت بالایی است .
- لکه پذیر می باشد .
کلام آخر
با توجه به مطالبی که در بالاتر گفته شد سنگ ها دارای انواع مختلف با ویژگی های گوناگونی می باشند . بعضی از این سنگ ها در نما مدرن ، بعضی در نما کلاسیک و بعضی از آن ها در دیگر سبک ها مورد استفاده قرار می گیرند . برای آگاهی از این موضوع و گرفتن تصمیمی مناسب برای نمای ساختمان خود بهتر است که با مهندسین در شرکت معماری و طراحی نما مشورت نمایید . شرکت معماری هیرادانا که یکی از پیش تازان در این زمینه در یاران می باشد می تواند به خوبی به شما کمک کند . با دریافت مشاوره از هیرادانا و بهره وری از خدمات آن می توانید به ساختمانی با نمایی با کیفیت و مقاوم و زیبا برسید . از طریق واتساپ موجود در سایت مشاوره آنلاین دریافت کنید .