طراحی، نظارت و اجرای پروژه های لوکس معماری، بازسازی،طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی
02144274146 - 09125754921
برای تماس کلیک کنید 09125754921

مراحل تغییرات یک خانه در بازسازی ساختمان

مراحل تغییرات یک خانه در بازسازی ساختمان

مراحل تغییرات یک خانه و بهبود وضعیت ظاهری و کیفیت آن شامل موارد متعددی است که هریک باید با دقت زیاد و تمرکز و رعایت ظرافت انجام شود. بازسازی ساختمان به مجموعه عملیاتی گفته می شود که به صورت کلی یا جزئی منجر به مرمت و تغییراتی در ظاهر و بنای ساختمان میشود و هدف از آن معمولا به خاطر فرسودگی ساختمان و یا تغییرات کلی در ساختمان است. معمولا هزینه های این تغییرات کمتر از احداث ساختمان جدید میباشد. بازسازی در حیطه های مختلفی صورت می گیرد. به طور مثال اینکه هدف از تغییرات صرفا جنبه ظاهری آن است یا اینکه استحکام بنا نیز مدنظر است که برای این منظور می بایست ستون ها و استحکام بنا چک شود. مورد دیگر سالم بودن تجهیزات ساختمان و لوله کشی بنا و اینکه عایق بندی بنا می بایست مناسب باشد.

ترتیب مراحل تغییرات یک بنا

در بخش اصلی تعمیرات و بازسازی منزل می بایست به دیوارها توجه کرد و آنها را مرمت کرد چون معمولا در ساختمانهای قدیمی و فرسوده دیوارها نم می گیرد و یا بر اثر نشست کردن زمین و مرور زمان ترک می خورد. سپس دیوارها روبرداری می شود و دوباره گچ و خاک و سفیدکاری می شود.

معمولا از مواردی که در تغییرات داخلی بناها انجام می شود زون بندی جدید پلان و کاربری ها و جابجایی برخی از کاربری ها یا دستکاری ابعاد و جابجایی یا تخریب دیوارها می باشد که به دلایلی ازجمله بزرگ نمایی ابعاد، ایجاد پلان و برنامه فیزیکی جدید مطابق سلیقه و نیازهای روزمره و یا همچنین سبک طراحی داخلی مورد نظر ساکنین و طراح است.

مورد دیگر در بازسازی و تعمیرات ساختمان بحث عایق بندی است که در فضاهایی مانند آشپزخانه، سرویس ها و حمام است. از دلایل نم دار شدن ساختمان از بین رفتن عایق رطوبتی سرویس ها به مرور زمان است که برای این منظور کف سرویس را باید کند و مجدد ایزوگام و عایق بندی کرد.

تعویض درب و پنجره نیز مورد دیگری در بازسازی خانه است که با درب های ضد سرقت و درب های داخلی با کیفیت و نو و پنجره های دو جداره و عایق کامل جایگزین می شود.

مراحل آخر شامل تعویض کابینت آشپزخانه و کف سازی آن و هم چنین تعویض شیرآلات و اکسسوری ها می باشد.

در شهرهای مدرن امروز، بسیاری از بناهای قدیمی و یا ساختمان های متروکه و رها شده، زمین های ارزشمند شهری را اشغال کرده بدون آنکه خدمات قابل توجهی را فراهم نمایند. در گذشته اغلب آنها تخریب شده و ساختمان های جدید جایگزین آنها می شدند. اما امروزه و بر اساس احساسات مدرنیستی و یا عواطف نوستالژیک، تقریباً تمامی آنها منجر به نوسازی و بهسازی ساختمانی میشوند. به عبارت دیگر این بناها میتوانند با ارائه کاربری جدید و موردنیاز دنیای امروز خود را از تیغ بولدوزرها نجات دهند.

https://hiradana.com/administrator/files/UploadFile/%D9%85%D8%B1%D8%A7%D8%AD%D9%84-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%B3%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D9%85%D8%A7%D9%86-1-min.jpg

با این حال این فرآیند در زمینۀ زیبایی شناختی و از این منظر مورد چالش قرار گرفته است، به خصوص هنگامی که سلیقه های عامیانه، زودگذر و یا نامناسب در کاربری جدید پس از مدتی فقدان تناسب بین عملکرد و فرم را بروز میدهد. به هرحال از نظر کارآیی و سودآوری اقتصادی در هزینه ها، همیشه وسوسه میشویم که به هر طریقی و از هر روشی ساختمان قدیمی را محافظت و به عبارتی کارآمد کنیم.

با توجه به افزایش روند ساخت و ساز و به مراتب آن افزایش ساخت خانه های بی کيفيت باعث شده بحث تغییرات و دکوراسیون داخلی به طور جدی مطرح باشد. از ابتدای سال 89 تا 19 خردادماه،  23هزار و 225 واحد مسکونی در پایتخت احداث شده است (سایت مرکز آمار کشور). در سال های اخير به دليل افزایش جمعيت و افزایش تمایل به شهرنشينی در شهرهای بزرگ کشور، خصوصا مراکز استان، شاهد افزایش تقاضا برای مسکن و آثار نامطلوب زیست محيطی ناشی از آن هستيم. از پيامد های این گونه رشد بی رویه مسکن و نابسامانی وضعيت اراضی و مصرف بيش از حد سوخت های فسيلی و منابع طبيعی، دخل و تصرف و دخالت نا به جا در طبيعت و زمين و ایجاد آلودگی های محيط زیست است.

در این بحث، ممکن است این استنباط وجود داشته باشد که ساختمان ها «ماشینی برای زندگی » اند و از آنجایی که آنها به منظور ارائۀ خدماتی خاص ساخته می شوند، پس باید به شکل عملی نیز با آنها رفتار شود. همچنین شرح و تفسیر درخصوص تغییرات و کاربری جدید برای یک ساختمان قدیمی و با لحنی محکومانه نیز مطرح می شود، که این مفهوم را یادآور میشود که تجربه های تغییر عملکرد در بازسازی بناها همیشه از منظر زیبایی شناختی نتیجه و بار منفی را با خود همراه دارد، با اینکه با توجه به نمونه های اجرا شده در دنیا در عوض ساختمان بازسازی شده با عملکرد جدید و متفاوت، در صورت اجرای صحیح میتواند تأثیرات بالقوه و مثبت در زیبایی را نیز ایجاد کند.

مراحل بازسازی ساختمان

درنتیجه اگر مایل به جایگذاری، جایگزینی و تغییر کاربری معمارانه در یک مسیر مسئولانه هستیم، باید تمام تلاش خود را چنان انجام دهیم که میزان تناسب و تطابق بین فرم قدیمی و عملکرد جدید، ویژگیهای فیزیکی در داخل و خارج بنا، عملکرد جدید و نقش گذشتۀ آن و نیز میزان انتظارات ما با واقعیت صورت پذیرد. یک بنا به خاطر واقع بینی گذشته اش و کارکرد ساختاری اش، جذاب و زیباست و در واقع این جایگزینی عملکردی و تغییر کاربری ساختمان ها به دنبال «تناسب و تطابق » باید باشد، و عملکردهای گذشتۀ آنها، دارای معانی و مفاهیم فرهنگی بودند که دستکم از این نقطه نظر بایستی در کاربری جدید به آن توجه شده و به کار گرفته شود. نقش گذشته و تاریخی ساختمان با ظاهر و سیمای آن، تلفیق و ترکیبی را باید ایجاد کنند که انتظارات خاص و ویژه ای را برای ما بیان کند.

در زمینه شاخصهای کیفیت محیطی، دو نوع مشخص از شاخص ها برای سنجش کیفیت زندگی مناسب هستند: نوع اول شاخصهای عینی که واقعیتهای قابل مشاهده و ملموس محیط زندگی اند. در واقع کیفیت نمی تواند تنها از طریق شرایط عینی تعیین شود. زیرا به تنهایی نمی توانند کیفیت واقعی رانشان دهد. نوع دوم شاخصهای ذهنی هستند یک بیان قابل اندازه گیری از حس رفاه افراد و رضایت مندی از یک جنبه ی خاص از زندگی میباشند و با توجه به سؤالاتی که درباره احساسات رضایت می پرسند بدست می آید.

از نمونه پروژه های بازسازی و دکوراسیون منزل | اجرای کابینت | دکوراسیون اداری | دکوراسیون مغازه ، طراحی ویلا و ... در شرکت بازسازی ساختمان هیرادانا دیدن فرمایید.

10 / 10
از 2 کاربر
ارسال نظر
عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :