در این مقاله از گروه معماری هیرادانا به بررسی نکاتی درباره محوطه سازی در اقلیم سرد می پردازیم .
در اقلیم سرد طراحی محوطه در طراحی ویلا ، با شرایطی مانند بارش برف شدید و سرمای شدید هوا همراه است و نیز با محدودیت هایی در طراحی نظیر چیدمان المان های مورد نظر و انتخاب متریال مناسب رو به رو می شویم .
البته این گونه شرایط نباید مانع ایجاد عملکردی درست و صحیح و مانع ایجاد محوطه هایی زیبا شود و باید با روش هایی مناسب و صحیح ، طرحی پیاده سازی شود که در شرایط آب و هوایی نامناسب و برفی هم بتوان از فضای بیرون و زیبایی طبیعت لذت کافی را برد .
در طراحی داخلی و طراحی محوطه میتوان از سبک های ساده و مینیمالیستی که نیازمند نگهداری کمتری دارند انتخاب کنید .
در مرحله اول به هر حال این انتخاب باید اصولی و براساس استقامت و پایداری انجام شود و نیز تا حد امکان از لحاظ هزینه به صرفه باشد .
-
به کار بردن از گیاهان بومی
نسبت به اقلیم و شدت سرمای آن منطقه پوشش گیاهی هم وجود دارد و گیاهان می توانند با سرما سازگاری یابند و رشد کنند .
از گیاهانی به کار ببرید که در سرما رشد کنند و شکوفا شوند تا بیننده نظاره گر منظره ای لذت بخش و زیبا باشد .
در هوای سرد برخی از گونهها ، لذت میبرند و در شرایط برفی در حال رشد هستند و رویشان زنده می باشند .
در انتخاب گل و گیاه دقت کنید تا سرما آسیبی به آنها نرساند . به همین دلیل شناخت و به کار بردن از گیاهانی که در منطقه با مدت زمان طولانی وجود داشته اند و همچنین سازگاری با شرایط آب و هوایی یافته اند ، با خطر کمتری روبرو خواهد بود .
به عنوان مثال ، درختانی همچون کاج که همیشه سبز هستند و نیز برای فضاهایی که نیاز به پوششی با ارتفاع کمتری دارند بوته های همیشه سبز مناسب هستند .
محل قرار گرفتن درختان و فضای سبز پیرامون آن ها در محوطه علاوه بر ایجاد زیبایی و لذت بخش کردن فضا در مقابل باد های سرد حفاظت مناسب و خوبی به حساب می آیند .
-
انتخاب طرح ارگانیک و ساده
برای طراحی ویلا در این اقلیم ، محوطه سازی ساده در بعضی از شرایط از بهترین نوع است به خصوص اینکه در سرزمین هایی با آب و هوای سرد که زمان حضور در فضای بیرونی کم و محدود است .
المان هایی نظیر جهت تابش آفتاب و وزش بادهای نامناسب و سرد خطوط اصلی طرح بندی مشخص در محوطه را مشخص می سازد . لزومی به طراحی خیلی پیچیده و با جزئیات زیاد در خصوص شرایطی که در بالا ذکر شد وجود ندارد .
در محوطه سازی از مصالحی بکار بگیرید که در مقابل یخبندان و سرما مقاوم باشند و با تغییرات دمایی نیازهای عملکردی ، کیفیت و ظاهر شان دچار مشکلات نشود .
برای مثال کاشی های سنگی و بتنی که برای پیاده روها استفاده میشوند و همچنین به منظور کف سازی ها و سکو ها مناسب هستند باید دارای سطحی با اصطکاک بالا باشند تا باعث سر خوردن اشخاص نشوند .
یکی از سنگ های مناسبی که می شود نام برد سنگ لوح است که در برابر آب و هوای سرد مقاوم می باشد و در طیف وسیعی از رنگ سبز یشمی تا رنگ زغالی به کار می روند .
در مورد آلاچیق ها ، نیمکت ها و نرده ها به منظور زیبایی بیشتر است . از چوب نیز می توان برای بعضی از قسمت ها استفاده کرد مشروط بر اینکه آن بافت اصلاح شده با رزین های محافظت شده در برابر سرما و رطوبت پوشیده شده باشند .
-
انتخاب رنگ های زنده و گرم
از آنجایی که در مناطق دارای آب و هوای سرد و کوهستانی و بارش برف و هوای مه آلود که فضای ابری را ایجاد می کند . رنگ غالب اقلیم کوهستانی و سردسیر را تشکیل می دهد که سفید یا شیری رنگ است و اگر از رنگ های گرم و زنده استفاده نکنیم این عمل باعث بی رنگی و یکنواختی در طراحی رنگ ما می شود و در نهایت به خروجی کارما حالت کسل کننده می دهد . بنابراین باید از رنگ هایی که گرم و زنده هستند مانند رنگ هایی که تنالیته قرمز و قهوهای یا نارنجی دارند که خود این رنگ ها باعث روشنی و گرمی در طراحی رنگ ما می شود بکار ببرید زیرا از کسلی و یکنواختی رنگ ها کاسته و باعث ایجاد حس شادابی می شود .
از رنگ های گرم در مناطق سردسیر اغلب در کف سازی و نورپردازی به کار برده می شود .