یکی از سبک های طراحی ویلاها ، طراحی ویلا سنتی می باشد . این سبک به معنی به کار گرفتن از اصول طراحی سنتی بنا ها ، خلق و طراحی و اجرای ویژگی های آن در یک ویلا معاصر و لوکس میباشد . بنابراین می توان اینگونه بیان کرد که سبک سنتی در طراحی ویلا به معنی طراحی از مد افتاده و قدیمی نیست و شما با انتخاب این سبک برای دکوراسیون ویلای خود میتوانید فضایی گرم ، جذاب و متفاوت ایجاد کنید .
با گذشت قرن ها اصول و قواعد مختص در بناها با توجه به اقلیم و فرهنگ هر منطقه شکل گرفته است و هر فرهنگ و کشوری به نوعی دارای معماری سنتی مختص به خود می باشد .
اساس و چهار چوب ویلا سنتی را المانهای تاریخی ، فرهنگ و سنت ها می سازند .
به عنوان مثال در یک منطقه ییلاقی در میان طبیعت ساخت ویلا می تواند در راستای طراحی باغ ویلا سنتی اجرا شود و با استفاده از اصول طراحی می توان فضایی آرام و دلنشین برای استراحت فراهم کرد .
تفاوت میان طراحی ویلای سنتی و طراحی ویلای مدرن فراتر از ویژگی های ظاهری و بصری می باشد زیرا چهار چوب ویلای سنتی را همانگونه که در مطلب بالا گفته شد المان های تاریخی ، فرهنگ و سنت ها می سازند در حالیکه ویژگی های اصلی ویلا مدرن بر اساس جهانی بودن و هویت زدایی شکل گرفته است .طراحی ویلا سنتی ایرانی الهام گرفته از معماری و سنت های اصیل ایرانی است .
- چرا ویلای سنتی محبوب است ؟
همخوانی با فرهنگ مردم ایران می تواند یکی از اصلیترین و مهمترین دلایل محبوبیت طرح های سنتی باشد به این خاطر که در طی قرن ها معماری سنتی ایرانی با توجه به نیاز و فرهنگ مردم ایران شکل گرفته است . بنابراین پیاده سازی ویژگی های اصلی و شبیه سازی فرم ها در طراحی و اجرا ویلا فضا را بسیار جذاب تر و دلپذیرتر می کند .
شکل دهنده اصول بنای طراحی ویلا سنتی عبارتند از
. طراحی اقلیمی با توجه به منطقه و نسبت به شرایط آب و هوایی
. فضا سازی و فرم الهام گرفته از از بناهای زیبای سنتی
. به کار بردن از مصالح بوم آورد در ساخت ویلا
. طراحی نمای ویلا مشابه با بناهای سنتی
. جهت ایجاد ارتباط با طبیعت ، طراحی فضاهای واسط در قالب ایوان ، بالکن و یا تراس ها ( اگر شما علاقه مند به ایجاد فضاهای باز دنج ، صمیمی و گرم در ارتباط با طبیعت هستید طراحی ویلا به این سبک برای شما مناسب می باشد )
. استفاده از شیشه های بزرگ و سطوح شفاف و بهرهمندی از طبیعت اطراف
. در ویلای سنتی طراحی داخلی بر اساس مبلمان سنتی و چیدمان خانه های قدیمی اجرا می شود ، بنابراین این سبک اصیل برای افرادی که علاقه مند به این سبک مبلمان هستند مناسب می باشد .
- ویژگی های ویلا سنتی ایرانی
از اصول معماری ایرانی سادگی و بی پیرایگی است ، در این سبک هر فرمی دارای عملکرد و جایگاه خاص خود می باشد .
در طراحی داخلی ویلا سنتی ، تزئینات جایگاه خاص و مهمی دارند . با توجه به سنت معماری گذشته تقارن در طراحی نما ویلای ایرانی حسی از دوام ، آرامش و پایداری را به وجود می آورد .
معمولاً در نمای ویلا ، ورودی اصلی در محور تقارن جایگذاری می شود و اجزاهای دیگر مثل ستون ها ، بازشوها و الحاقات نما در دو طرف آن به صورت قرینه قرار می گیرند .
در طراحی ویلا ، طراحی تراس به شکل ایوانی سرپوشیده اجرا می شود و ستون هایی در آن جایگذاری میکنند . در طراحی این ویلا ها ایوان فضایی آرامش بخشی است که برای نشیمن بیرونی و همچنین لذت بردن از طبیعت اطراف ساخته میشود .
پیش فضای ورودی خانه که توسط هشتی و دالان ورودی تعبیه شده برای خانههای ویلایی بسیار اهمیت دارد و اغلب رابطه بین فضای بیرونی و داخلی ویلا در ویلا های ایرانی به صورت دالان و هشتی تعریف می شود .
یک ایده جذاب در طراحی ویلا های سنتی طرح حیاط مرکزی می باشد ، طرح حیاط مرکزی در طراحی ویلای لوکس و بزرگ که فضای بسیار زیادی را در دسترس دارد طراحی متفاوت و جذابی را ایجاد می کند .
یکی دیگر از ویژگی های این سبک استفاده از پنجره های زیبای رنگی می باشد ، این پنجره ها به فضای داخلی ویلا جلوه ای خاص و متفاوت می بخشد .
خطوط هندسی و راست گوشه در طراحی بناهای داخلی ویلا سنتی که به صورت هندسی و منظم صورت می گیرد تا حدی شبیه به طراحی پلان ویلای کلاسیک است .