ما در شرکت بازسازی ساختمان هیرادانا تلاش میکنیم برترین و به روز ترین پروژه های معماری در زمینه های مختلف و در کاربری های بازسازی منزل ، تجاری و دکوراسیون اداری را برای شما عزیزان معرفی و به اتفاق هم آنها را بررسی کنیم که در خلال همین مقاله ها و پروژه ها میتوانیم ایده های بکر و کاربردی را پیدا و بر روی آنها تمرکز کنیم .
در ادامه ی این مقالات امروز میخواهیم طراحی داخلی اداری یک ساختمان را نگاهی بیندازیم . این دفتر در فضایی به مساحت 80 متر مربع در شهر هاریانا هند در دو طبقه طراحی شده است .
این ساختمان اداری کوچک در یک خیابان شلوغ که عمدتا کاربری تجاری دارند ، قرار دارد .
این دفتر دارای دو ورودی مستقل است . یکی از این ورودی ها پس از گذشتن از یک باغچه ی کوچک که در کنار ورودی تعبیه شده است برای کارمندان فراهم شده است تا پس از وارد شدن به آن و قبل از رسیدن به پله هایی که به طبقه اول میرسد ، فضای نشیمن و استراحت مخصوص کارمندان را ایجاد کرده است .
ورودی دیگر که مخصوص مراجعه کنندگان است بیننده را وارد فضای طبقه همکف که یک باغچه کوچکی را در دل خود جای داده است ، میکند و بعد از گذر از این باغچه آنها را به سمت پله هدایت میکند .
طبقه همکف این دفتر تنها از یک اتاق استراحت برای کارمندان و یک باغچه کوچک با چند گیاه و گلدان و پله هایی که به طبقه اول میرسد تشکیل شده است و طبقه اول نیز فضای کاری این دفتر را تشکیل میدهد .
در طبقه اول سه اتاق کاری و یک فضای کاری جمعی ، سرویس و یک آشپزخانه کوچک و جمع و جور و یک آتریوم با یک نورگیر سقفی که بر بالای باغچه کوچک طبقه همکف قرار دارد. این آتریوم باعث میشود گیاهان موجود در طبقه همکف ضمن بهره مندی از نور طبیعی که از سقف وارد میشود ، امکان رشد تا طبقه اول را بدون ایجاد مزاحمت را داشته باشند .
این بازسازی ساختمان مستطیلی که عرضی 4 متر و طولی 20 متر دارد ، امکان چیدمان های مختلفی را برای این دفتر مجاز نمیداند. یکی دیگر از محدودیت های این ساختمان نبود پنجره های کافی برای وارد کردن نور طبیعی به فضای داخلی این دفتر است و معمار با ایجاد یک نورگیر سقفی توانسته است نور طبیعی را تا حدی وارد این فضا کند . در کنار این نورگیر استفاده از چراغ سقفی نور این محیط را تامین کرده است . در کنار این چراغ ها ، پنکه هایی سقفی تهویه این فضا را برقرار کرده اند .
در طبقه اول پس از اتمام پله ها یک فضای مکث و انتظار برای مراجعه کنندگان فراهم شده است که با دو نیمکت چوبی ، محل استراحت آنها را فراهم میکند .
اتاق فضای کاری جمعی که در جلوی این فضا انتظار است ، با دیواری شیشه ای ارتباط کارمندان و مراجعه کننده را نزدیک تر و مناسب تر میکند .
اگر بخواهیم متریال این طراحی دکوراسیون اداری را بررسی کنیم خواهیم دید معمار از استفاده از متریال های زیاد و گوناگون پرهیز کرده است تا از شلوغی متریال ها در این فضای کوچک جلوگیری کند . استفاده از رنگ سفید برای دیوار ها و سقف این دفتر در کنار پارکت چوبی کف ، هارمونی مناسبی را برای این دفتر ایجاد کرده است .
همچنین استفاده از مبلمانی ساده که میز ها و کمد ها که از چوب تشکیل شده است در کنار پالت رنگی سفید و چوبی کل فضا ، توانسته است گرما و نور را وارد این دفتر کند و یک دفتر کوچک مدرن و جذاب را بوجود آورد.