همانطور که در دو مقاله قبلی شرکت بازسازی ساختمان و دکوراسیون هیرادانا در باب دکوراسیون آشپزخانه و بلاخص شناخت طراحی و اجرای کابینت آشپزخانه با ما همراه بودید در مقاله آخر از این مجموعه مقالات نگاهی به دیگر متریال ها برای کابینت آشپزخانه میپردازیم . ولی در ابتدای امر لازم به ذکر است که اگر تمایل به بازسازی منزل خود دارید و دو مقاله قبلی ما را مطالعه نکرده اید نگاهی حتی کوتاه به این مقالات داشته باشید تا بیشتر با دکوراسیون داخلی آشپزخانه آشنا شوید .
کابینت های فلزی
بعد از کابینت های چوبی کابینت های فلزی به روی کار آمدند که این کابینت های فلزی خود به سه نوع و جنس متفاوت تقسیم میشوند . 1.کابینت های فولادی 2.کابینت های گالوانیزه 3. کابینت های استیل
هر کدام از این سه نوع کابینت فلزی معایب و مزایا و ویژگی های مخصوص به خود را دارا میباشد که مختصری در این باب توضیح میدهیم .
کابینت های فولادی و گالوانیزه
در کابینت های فلزی تمام بدنه ، یونیت ها ، یراق آلات ، لولاها و کشوها از فلز ساخته میشوند و نحوه اتصال این موارد به هم به صورت جوش نقطه ای ، کارپیدی و لحیم است . کابینت های فولادی قمیت وهزینه کمتری دارند ولی به راحتی دچار زنگ زدگی میشوند ، کابینت های گالوانیزه دوام و مقاومت بالاتری نسبت به زنگ زدگی دارند ولی قیمت آنها بالاتر است . رنگ آمیزی کابینت های فولادی و گالوانیزه معمولا به صورت دستی و پیسوله انجام میشود ولی میتوان با هزینه بالاتر رنگ آمیزی کوره ای و استاتیک را بر روی آنها انجام داد که از مقاومت بالاتری برخوردار است . برای درب کابینت ها خیلی بهتر است از رنگ های استاتیک و کوره ای استفاده شود که دوام بیشتری داشته باشند همچنین کابینت های گالوانیزه رنگ پذیری مناسبی به روش دستی ندارند و بعد از مدتی رنگ از روی آنها بلند میشود .
مزایای کابینت های گالوانیزه و فولادی
- مقاومت بالا در برابر ضربه
- استحکام مناسب و خوب
- قیمت مناسب نسبت به دیگر متریال های کابینت
- تعمیرات آسان
معایب کابینت های فولادی و گالوانیزه
- حساسیت بالا در برابر رطوبت ( بسیار سریع دچار زنگ زدگی میشوند )
- رنگ ها و طرح های بسیار محدود
- بر روی این کابینت ها نمیتوان از یراق آلات مدرن استفاده کرد .
کابینت های استیل
کابینت های استیل علاوه بر داشتن زیبایی بصری و شفافیت و درخشندگی ناب دارای ویژگی های مناسب و خوب دیگری هم هستند . درب ، بدنه و یونیت این نوع از کابینت ها از استیل ساخته میشود که مقاومت بالایی را در برابر ضربه دارد و درب و سطح کابینت های استیل ساده ، براق و شیک و نقره ای است . کابینت های استیل با داشتن جنسی خاص نیازی به رنگ آمیزی ندارند . از این کابینت ها در فضاهای بهداشتی و خاص مثل رستوران ها استفاده فراوانی میشود . به شکلی معمول صفحات روی کابینت ها هم از جنس استیل ساخته میشوند .
مزایای کابینت های استیل
- طول عمر بالا
- مقاومت و استحکام بالا
- ضربه پذیری مناسب
- مقاوم در برابر رطوبت
- بدون نیاز به رنگ آمیزی
- درجه بهداشت بالا و ضد میکروب و باکتری
معایب کابینت های استیل
- طرح و رنگ محدود
- قیمت بسیار بالا در مقایسه با دیگر کابینت ها
کابینت های پی وی سی
همانطور که در قسمت کابینتهای ام دی اف و ممبران توضیح دادیم بر روی این کابینت ها از یک لایه پی وی سی استفاده میشود . ولی در این قسمت توضیح میدهیم که کابینت پی وی سی چیست ؟ و چرا سهم کمتری از بازار بازسازی ساختمان را به خود اختصاص داده و طرفداران کمتری نسبت به دیگر رقبای خود در زمینه دکوراسیون آشپزخانه و کابینت آشپزخانه دارد.
در ابتدا بهتر است بدانیم Pvc چیست ؟ پی وی سی pvc از متریال های مدرن در صنعت ساختمان سازی بحساب می آید و از مشتقات نفت خام و نمک طعام یا همان کلرید سدیم ساخته میشود در اصل پی وی سی pvc نوعی پلاستیک است که ورقه های زخیم آن را در صنعت کابینت سازی برای یونیت ها و بدنه کابینت ها استفاده میکنند و اقلب دارای رنگ سفید هستند . از این متریال در کابینت آشپزخانه بیشتر در اطراف و کنار ظرفشویی استفاده میکنند به این دلیل که این ماده کاملا ضد آب و رطوبت است و مشکلاتی را که رطوبت در آشپزخانه میتواند ایجاد کند را به خوبی رفع میکند . خاصیت ضد آبی این متریال باعث شده است که برای کابینت های ام دی اف ، هایگلاس ، چوبی و ... هم از pvc برای اطراف و زیر سینک ظرفشویی استفاده شود .
ویژگی اصلی pvc ضد آب بودن این متریال است به همین دلیل در مکان هایی که رطوبت بالایی وجود دارد مانند استخر ، حمام و ... از این متریال استفاده میشود . ولی چرا از کابینت های پی وی سی pvc سهم کمتری از بازار دارند ؟
در جواب این سوال باید گفت که با توجه به تمام مزایای خوب محصولات pvc ، قیمت ساخت و اجرای این محصولات بسیار بالا است و همچنین از تنوع رنگی و طرحی بالایی برخوردار نیستند و زیبایی و ظاهری شکیل مانند کابینت های ام دی اف ، ممبران و هایگلاس و ... را ندارند . البته باید به این مطلب اشاره کرد که با رشد تکنولوژی و تحقیقات انجام شده دیگر محصولات پی وی سی تک رنگ ( سفید ) نیستند و میتوان رنگ ها و طرح های مختلفی گرچه نسبتا محدود را از میانشان انتخاب کرد .
حال با توضیحاتی که داده شد به مزایا و معایب کابینت های پی وی سی pvc میپردازیم :
مزایای کابینت pvc
- ضد آب و رطوبت
- وزن کم
- در مقابل حشرات موذی کاملا مقاوم است
معایب کابینت pvc
- هزینه بالا
- محدودیت زیاد در رنگ و طرح