طراحی نظارت و اجرای پروژه های لوکس معماری ، بازسازی و دکوراسیون داخلی
22172069- 22172068 - 09125754921
برای تماس کلیک کنید 09125754921

ویلای لانک برنده ی جایزه معماری طراحی داخلی

بازگشت به لیست مقالات » | دوشنبه 22 دی 1399 در ساعت 10 : 36 دقیقه | نظرات کاربران ( 0 )

پروژه   لانک
محل: البرز جاده چالوس
شركت طراح: دفتر طراحی معماری پراگماتیکا 
معمار: محمدرضا محب علی
مساحت زمين: ۱۷۰۰ مترمربع
مساحت ساخته شده: ۱۲۰۰ مترمربع
جایزه: تقدیر شده یازدهمین دوره جایزه معماری داخلی ایران،‌ ۱۳۹۷ 

رابطه بین معماری و زمینه تحقق آن همیشه برای ما مهم بوده است. زمینه در مقیاس های مختلف بررسی شده و در روند طراحی موثر است. در اینجا ، آنچه از مفهوم بستر در نظر گرفته می شود ، محیط طبیعی و فیزیکی است که پروژه معماری در آن تشکیل می یابد . در پروژه های بازسازی  ساختمان ، ساختار کالبدی ساختمان در وضعیت فعلی ، به دلیل محدودیت هایی که ایجاد می کند ، شکل مشخصی از زمینه را تعریف می کند . سایت و مناطق اطراف آن نیز قسمت مستقل دیگری از این زمینه را تشکیل خواهد داد .

آنچه در پروژه لانک مدنظر قرار گرفت، تلاشی برای تعریف مجدد زمینه در یک پروژه بازسازی است .

اشکال مختلف ارتباط داخلی و خارجی از جمله نور ، چشم انداز و ارتباط فیزیکی ، موحب شکل گیری تجربیات مختلفی بود . ایجاد حداکثر گشودگی و شفافیت نسبت به چشم انداز جنوب؛ ایجاد انواع مختلف تراس از نظر مقیاس ، نسبت و سناریوها در نقاط و سطوح مختلف . تنوع در شکل گیری نور برای فضاها ؛ هر نقطه از فضا را به طور مشخص با محیط بیرون متصل می کند.  این ویلا بر روی سازه فلزی موجود طراحی و ساخته شده است . زمینی با مساحت 1200 متر مربع در ضلع غربی جاده در شمال رودخانه چالوس واقع شده است . سطح پایین تر از جاده ، شیب به سمت جنوب و موقعیت پیچ رودخانه ، موقعیت خاصی را را برای سایت ایجاد کرده بود . ساختمان ویلا در شمال باغ واقع بود و دارای 2 واحد دوبلکس در طبقه همکف و منفی دو،  در طراحی داخلی یک سوئیت در طبقه اول و یک استخر در طبقه منفی 2 بود . یعنی در کل 1700این ویلا  متر مربع زیربنا در 5 طبقه ی ساختمان . دسترسی به واحدها از طریق قسمت شمالی انجام می شد و کلیه طبقات توسط آسانسور در فضای باز جنوبی به یکدیگر متصل می شدند . دسترسی به سوئیت طبقه اول از طریق راه پله خارجی و دسترسی بین دو طبقه از واحدهای دوبلکس از طریق پله های داخلی بود و از طریق پله های محوطه دسترسی به باغ امکان پذیر بودهمچنین دسترسی به طبقه زیرین فقط با آسانسور و حیاط امکان پذیر بود . معرفی یک برنامه جدید ، سناریوهای بهره برداری و سازگاری سازمان فضایی مربوطه منجر به یک سری مداخلات فیزیکی در پروژه شد .

این تغییرات در سه زمینه اصلی رخ داده است :

1- انتقال ، حذف و افزودن عنصرهای تشکیل دهنده فضا :

ویلای لانک

افزایش مساحت پلان واحد اصلی در قسمت شمالی (با جدا كردن ورودی واحدها) و غرب (كاهش مساحت واحد میهمان)

سقف در بخشی از طبقه زیرین واحد اصلی بالا برده و ستون های میانی برداشته شد .

برداشتن دیوارها و عناصر سازه ای بین طبقه همکف و مجموعه طبقه اول (فضای یکپارچه در طبقات واحد اصلی)

از بین بردن آسانسورها و فرورفتگی ها و برجستگی ها در نمای جنوبی (یکپارچه سازی طراحی نما و اجرای نمای پانوراما از باغ و رودخانه)

سقف شیب دار استخر را برداشته و سقف صاف جایگزین آن شد

ایجاد یک نورگیر برای استخر و تعریف دیوارهای شفاف در جنوب

ویلا یانک

اصلاح هندسی دیواره های استخر

اصلاح محل جکوزی، استخر سرد

2- ایجاد ، حذف و اصلاح مناطق فضای باز به صورت تراس:

اصلاح هندسی تراس جنوبی طبقه اول

ایجاد تراس علاوه بر نمای جنوبی طبقه همکف

تعریف سقف تخت استخر به عنوان تراس بزرگ در طبقه منفی یک

اصلاح هندسی فضای جلوی استخر و ایجاد فضا و تعریف آن به عنوان تراس در طبقه منفی دو

3- پله ها:

ویلای لانک

یک پلکان داخلی ایجاد شد تا طبقه همکف واحد اصلی را به سوئیت طبقه اول متصل کند

ایجاد یک راه پله داخلی برای اتصال سوئیت طبقه اول به شاه نشین

تصحیح هندسی پلکان داخلی اتصال طبقه همکف و 1-

ایجاد یک راه پله داخلی برای اتصال واحد اصلی به استخر از سطح 1 تا 2 (به دلیل حذف آسانسور)

ایجاد یک راه پله خارجی از تراس طبقه همکف واحد اصلی تا سطح تراس بزرگ 1-

ایجاد یک راه پله خارجی از تراس 1- تا تراس مقابل استخر در سطح 2-

اصلاح هندسی پله های خارجی ناحیه از گذرگاه شمالی در طبقه همکف تا تراس روبروی استخر در سطح 2-

7 / 10
از 1 کاربر
ارسال نظر
عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :

سایر مقالات