آغاز کار طراحی داخلی یک شرکت دکوراسیون داخلی در هر فضایی با انتخاب رنگ ها صورت می گیرد . آشنایی با خواص هر رنگ و تاثیری که در روحیات و احساس کاربران می گذارد می توان نتیجه طراحی را به سمت موفقیت سوق دهد . همچنین چنانچه انتخاب ترکیب رنگی به کار رفته در فضا بدون لحاظ نمودن تناسب رنگ ها انجام شود ، حاصل چیزی جز خلق فضایی آشفته که باعث رنجش بصری کاربران می گردد ، نخواهد بود . بنابراین لازم است برای انتخاب درست رنگ المان های به کار رفته در طراحی دکوراسیون از روانشناسی رنگ ها استفاده نموده و هارمونی رنگ ها نیز مورد دقت و توجه قرار گیرد . رنگ های به کار رفته در دکوراسیون داخلی هر محیطی زبان گویای آن فضا هستند و هدف از طراحی محیط و کاربری آن را به بیننده منتقل می کنند .
رنگ ها به طور کلی به دو دسته رنگ های گرم و رنگ های سرد تقسیم می شوند و در هر فضایی با توجه به کاربردی که برای آن تعریف می شود باید از طیف رنگی ایده آل آن استفاده شود . به عنوان مثال استفاده از رنگ های گرم مانند قرمز و نارنجی برای طراحی اتاق خواب به هیچ عنوان توصیه نمی شود و رنگی که برای دکوراسیون اتاق خواب مناسب است طیف رنگی آبی ، سبز و بنفش است .
طراحی دکوراسیون بر اساس فیزیولوژی رنگ ها
همان طور که در بخش قبل به آن اشاره شد هر رنگی با خود پیغامی به همراه دارد و احساسی را در وجود بیننده زنده می کند . آگاهی از روانشناسی رنگ ها برای استفاده به جا از آنها کاملا ضروری است . لذا در ادامه فیزیولوژی رنگ های اصلی بررسی و تشریح می گردد .
استفاده از رنگ قرمز در طراحی و بازسازی منزل انتخابی جسورانه خواهد بود که هیجان زیادی را در فضا ایجاد می کند . استفاده از این رنگ در طراحی و دکوراسیون باید به صورت محدود صورت گیرد . افراط در استفاده از این رنگ کیفیت فضا را تقلیل می دهد و محیط را از حالت عادی و نرمال آن خارج می سازد . قرمز رنگی است که اشتهای افراد را تحریک می کند و به همین دلیل به عنوان رنگ غالب برای طراحی دکوراسیون رستوران ها و فسودها به شمار می رود . اما استفاده از این رنگ برای اتاق خواب ها ممنوع می باشد و لازم است به کار گیری این رنگ در این بخش به حداقل ممکن برسد و تنها در صورت تمایل کاربر ، اکسسوری هایی با این رنگ در ترکیب دکوراسیون اتاق خواب به کار گرفته شود .
آبی به عنوان رنگ صلح و دوستی و آرامش شناخته می شود و استفاده از آن در تمامی بخش های خانه مجاز می باشد . این رنگ تاثیرات عمقی بالای بر روی افکار کاربران می گذارد و فضایی آرامبخش را به ساکنین هدیه می دهد . لازم است استفاده از این رنگ نیز در حد استاندار تعریف شود . زیاده روی در به کارگیری رنگ آبی سبب ایجاد افسردگی در کاربران شده و نتیجه مطلوبی را به همراه نخواهد داشت . برای بالا بردن کیفیت طراحی دکوراسیون داخلی بهتر است از رنگ آبی در کنار رنگ های سفید و زرد استفاده شود تا هارمونی جذابی در فضا به وجود آید .
بر اساس اصول روانشناسی رنگ ، زرد به عنوان رنگ رفاه و همدردی شناخته می شود . به کار گیری این رنگ در دکوراسیون داخلی فضای شاد و مدرن را پدید می آورد ، اما این رنگ ، قدرت تحریک کنندگی بالایی دارد و به همین دلیل باید در استفاده از آن کاملا حساب شده رفتار نمود . زرد نیز مانند سایر رنگ ها دارای طیف رنگی وسیعی است و چنانچه این رنگ به سمت طلایی گرایش پیدا کند ، نماد ثروت و عقلانیت خواهد بود . رنگ زرد به دلیل اینکه رنگی روشن تلقی می گردد ، فضا را بزرگتر جلوه می دهد و محیطی پویا و سرشار از جنب و جوش را برای کاربران به ارمغان خواهد آورد . استفاده از رنگ زرد با طیف طلایی صمیمیت را در محیط منزل ایجاد نموده و روابط درونی کاربران را به شکل موثری رو به بهبود می برد .