در ادامه ی توضیحات مقاله ی قبلی لازم به ذکر است که مواردی برای حفظ و نگهداری نما وجود دارد که با رعایت هر یک از آنها میتوان عمر مفید نمای ساختمان را افزایش داد کخه در ادامه به بررسی هر یک از آنها می پردازیم.
مطلبی که قبل از پرداختن به بحث انواع نماها و اهداف باید به آن اشاره شود این است که با هر هزینه و هرگونه نمایی که با هر نوع مصالح ساختمانی ساخته شود ، باید اصولی و صحیح نگهداری شوند و برای جلوگیری از هرگونه آسیب دیدگی نما، و برای جلوگیری از آسیب های جدی تر و در آخر تخریب کلی ساختمان و نما و نیز برای حفظ منظره و جلوه زیبایی نما ، باید فضاهای آسیب دیده کاملاً مرمت یا بازسازی شود .
برخی موارد را می توان به عنوان اهداف نما سازی و طراحی نما دلایل اصلی در ساختمان ها بیان کرد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد ؛
۱ -زیبا شدن جلوه بیرونی و ظاهری ساختمان و در آخر دورنما و مناسب و مورد قبول شهر یا مکانی که بنا در آن واقع view منظره شده است .
۲ -کاهش هدر رفتن انرژی در تمامی فصل های سال چراکه طراحی نما در ساختمان به عنوان یک عایق حرارتی می باشد و از به هدر رفتن انرژی تولیدی سیستمهای سرمایشی و گرمایشی ساختمان جلوگیری می کند .
۳ -نمای ساختمان به عنوان عایق صوتی مناسب ؛ کاملاً روشن و واضح است که نمای ساختمان نقش به سزایی در کاهش ورود میزان u1570 آلودگی های صوتی و صداهای آزار دهنده از محیط بیرون به داخل ساختمان های مسکونی و اداری است.
در ساخت و سازه های امروزی ، این عایق کاری صوتی با به کاربردن نماهای شیشه ای و استفاده شیشه های چند لایه میان آنها با گازهایی مانند آرگون پر شده است که نتیجه آن هم بهره گیری از نور بیرون برای تامین روشنایی داخل ساختمان و دریافت نور طبیعی و هم جلوگیری از ورود صداهای آزاردهنده به داخل ساختمان می باشد . نماهایی باجنس سنگ و آجر و بتن ، عایقهای مناسبی از نظر صوتی می باشند.
۴ -کمک موثر و مفید به پایداری و دوام ساختمان ها در مقابل شرایط نامساعد محیطی و جوی مانند باد ، زلزله ، و باران های اسیدی و رطوبت ، یخبندان ، گازهای اسیدی موجود در هوای آلوده شهرهای بزرگ و درآخر افزایش عمر مفید ساختمان ها از مصالح گوناگونی مانند شیشه ، سنگ ، بتن و نیز آجر برای ایجاد نما های ساختمان ها به کار برده می شود .
شیشه دارای قدمت بسیار زیادی است ، از شیشه در طراحی داخلی منزل و نمای بیرونی ساختمان استفاده می شود و جلوه ی زیبا و خاصی دارد .
در کلیسایی در قسطنطنیه از شیشه به عنوان یک مصالح ساختمانی برای اولین بار در قرن ششم میلادی به کار برده شد .
قصر کلیسا لندن اولین ساختمان شیشه ای بود که در سال ۱۸۵۱ احداث شد .
در اوایل کار استقبال چندانی از استفاده از شیشه در میان افراد نشد اما پس از گذشت مدتی و با پیشرفت چشم گیری که در تولید انواع مختلف شیشه ها ، مانند شیشه های نشکن و چند جداره ،عایق حرارت و صدا ، و شیشه های رفلکسی طراحی و تولید شد هر روز میزان استفاده از انواع مختلف شیشه به عنوان یک مصالح ساختمانی افزایش یافت .
یکی دیگر از محاسن عمده به کار بردن از شیشه در طراحی نمای ساختمان ، ایجاد روشنایی و دید کافی برای ساکنان می باشد که در صورت به کار بردن از انواع خاص آن این دید می تواند فقط از داخل به خارج باشد و نوری هم که وارد فضای داخل می شود هیچ گونه اشعه مضر خورشیدی ندارد .
-
دلایل آسیب دیدگی نمای ساختمان ها
نمای ساختمان ها بر اثر چند عامل دچار خرابی هایی مانند لکه دار شدن ، شوره زدگی ، ترک خوردگی و طبله کردن ، کنده شدن سنگ ها و آجرهای نما ، تغییر اولیه ظاهر نما و رنگ می شوند که در ادامه به انها اشاره خواهیم کرد؛
-نشسته کلی یا جزئی ساختمان
-انجماد آب و یخ بندان و یا رطوبت زیادی موجود در نما یا سطح زیر کار انبساط ها و انقباض ها آب شدن و یخ های متوالی و اختلاف دمای شدید
- سولفات شدن یا همان شوره زدگی نما به خاطر استفاده کردن از آب حاوی سولفات های محلول در آب مصرفی برای ساخت ملات های گچی و سیمانی و بتن مصرفی
در تولید نما هایی که از بتن ساخته می شود و امکان وجود این مواد سولفاتی در ملات ها و حتی در خود آجر یا ترکیبات دیگر