درباره رشته ی مهندسی معماری از زبان شرکت طراحی داخلی و معماری هیرادانا :
رشته ی معماری که هم یکی از زیرشاخه های رشته ی هنر و هم یکی از زیرشاخه های رشته ی ریاضی است را می توان یکی از هنری ترین رشته های ی مهندسی دانست . این رشته مخصوص افرادی است که هم به کارهای مهندسی علاقمندند و هم از کارها و فعالیت های هنری خوششان می آید و می خواهند هردوی این علایق خود را همزمان دنبال کنند . افرادی که در این رشته تحصیلات خود را به پایان می رسانند ، هم می توانند به عنوان مهندس و طراح به طراحی بنا و ساختمان بپردازند و هم می توانند به ساخت انواع ماکت و طراحی دکوراسیون داخلی فضاهای مختلف بپردازند . فارق التحصیلان این رشته همچنین می توانند به طراحی نما و طراحی ویلا نیز بپردازند و از این راه کسب درآمد کنند که اتفاقا بازار کار خوبی هم در سرتاسر دنیا دارند .
تحصیل در رشته ی مهندسی معماری :
این رشته در کشورمان در انواع دانشگاهای دولتی ، نیمه دولتی ، غیر انتفاعی ، پیام نور و آزاد به صورت رشته ی مهندسی معماری و معماری داخلی دانشجو می پذیرد و می توان گفت در دانشگاه های مختلف دولتی در سرتاسر کشور ، ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته ی معماری بسیار بیشتر از رشته ی معماری داخلی می باشد . این رشته در دانشگاه حدود 140 واحد درس دارد که برای گرفتن مدرک لیسانس نیاز است که تمامی این واحدها باید پاس شوند و همچنین فارق التحصیلان این رشته باید چندسال پس از تموم شدن درسشان ، در آزمونی به نام آزمون نظام مهندسی شرکت کرده تا در صورت قبول شدن در آن ، بتوانند پروانه و مجوز اشتغال به کار خود را بگیرند و کارهای خود در این زمینه را توسعه ببخشند و در این زمینه مستقل تر عمل کنند .
دروس دارای اهمیت در رشته ی مهندسی معماری :
- طرح معماری ، طراحی فنی ، آشنایی با مصالح مختلف معماری ، ترسیم فنی نقشه ، تاسیسات ساختمانی ، تاریخ معماری ایران و جهان ، دروس سازه ای ، مرمت ، متره و برآورد و بیان معماری و ...
نکات قابل توجه برای یک معمار خوب شدن :
برای اینکه بتوان با این حجم از رقابتی که در این رشته در سرتاسر دنیا وجود دارد معماری خوب و موفق شد و به طراحی بناهای مفید و با ارزش از لحاظ مهندسی و همچنین زیبایی شناسی دست زد ، نیاز است که افراد یکسری آموزش ها را دیده و در یکسری نکات مهارت های لازم را کسب کرده و همچنین با مطالعه ، بروز بودن و کسب تجربه های مختلف در زمینه های مربوط به این رشته ، تلاش برای رسیدن به این جایگاه صورت بگیرد که ما در متن زیر به یکسری از این نکات اشاره می کنیم .
- توانایی درک هندسه و حل مسائل آن و همچنین حل مسائل مختلف ریاضی مربوط به امور سازه ای و مهندسی این رشته
- توانایی ایجاد ارتباط با افراد مختلف ، هم از طریق واقعیت و هم از طریق مجازی
- توجه به جزییات و داشتن چشمانی دقیق و ریزبین
- داشتن تحمل بالا به علت فشار کاری و رقابت بالا در این رشته
- تلاشگر بودن و داشتن و تلاش برای بدست آوردن خلاقیت برای داشتن کارهایی متفاوت و خاص
- توانایی انجام کارهای مدیریتی همچون مدیریت پروژه های مختلف معماری و معماری داخلی
- وجود توانایی انجام انواع کارهای تیمی
- بروز بودن در یادگیری انواع نکات مربوط به رشته ی معماری
- یادگیری انواع نرم افزارهای مخصوص این رشته
- شناخت انواع مصالح روز دنیا
- داشتن مهارت ها مختلف طراحی داخلی و نقشه کشی
- بلد بودن تاریخچه ی معماری جهان و معماری ایران
- و ...
نرم افزارهای مورد نیاز رشته ی معماری :
امروزه در سرتا سر جهان برای انجام دادن کارهای معماری و نشان دادن طرح ها به کارفرمایان ، از نرم افزارهای مختلف دو بعدی و سه بعدی برای کشیدن طرح و جلوه دادن به آن ها و نشان دادن ریز به ریز جزییات ، استفاده می کنند که در زیر به یک سری از این نرم افزار ها اشاره می کنیم . این نرم افزار ها همچنین باعث بروز بیشتر خلاقیت و دستیابی به طرح های بیشتر و متفاوت تر و اجرا کردن راحت تر ایده های مختلف می شوند و دانستن و یادگیری آن ها نه تنها خالی از لطف نیست ، بلکه دیگر از واجبات شغلی این رشته محسوب می شود .
نرم افزاری سه بعدی برای حجم دادن به طرح های دو بعدی مختلف جهت نشان دادن به کارفرما .
نرم افزاری دو بعدی و سه بعدی که در آن هم میتوان نقشه ی اولیه را کشید و هم می توان به آن نقشه حجم داد .
نرم افزاری سه بعدی که جهت کشیدن طرح های سه بعدی مختلف به کار می رود .
نرم افزاری محبوب در این رشته که هم می توان نقشه های دو بعدی و هم حجم های سه بعدی را در آن به بهترین شکل طراحی کرد .
-
نرم افزار ویری و نرم افزار لومیون
نرم افزارهایی که جهت رندر گرفتن از حجم ها و فضاهای طراحی شده که به وسیله ی آن ها می توان یک شبیه سازی واقعی کرد و نشان کارفرما داد .
-
نرم افزار فتوشاپ و ایندیزاین
نرم افزارهایی جهت پرزانته و نهایی کردن کارها .
شغل های مختلف موجود در سرتاسر دنیا برای یک فارق التحصیل رشته ی معماری :
- طراح ، از مرحله ی طراحی اولیه تا اجرا
- طراحی سازه
- طراحی عناصر مورد استفاده برای یک فضا
- طراحی داخلی فضا
- سرپرستی پروژه های مختلف معماری
- احداث ساختمان
- تاسیس موسسات مختلف پیمانکاری
- مشارکت در پروژه های مختلف شهرسازی
- طراحی بناهای کوچک و بزرگ مختلف با کاربری های متفاوت
- تدریس برای هنرستان
- طراح برای طراحی داخلی ، طراحی نما ، طراحی ویلا و ...
- و ...
درآمد کلی مهندسین معمار
مهندسین معمار از آنجایی که شغل های مختلف زیادی هست که می توانند انجام دهند و بازار کار این رشته در سرتاسر دنیا به علت نیاز ثابت به ساخت و ساز ، طراحی ویلا ، طراحی نما ، طراحی داخلی و ... بسیار خوب است ، می توانند از درآمد خوبی نسبت به خیلی از مشاغل دیگر بهره مند شوند . البته از آنجایی که رقابت در این رشته نیز بسیار بالاست کسانی می توانند به درآمد بالا برسند و مهندسان موفقی شوند که کسب مهارت کرده و خود را برای بودن در جامعه ی کاری این رشته آماده کرده اند .
راز موفقیت در رشته ی معماری از زبان شرکت طراحی داخلی و معماری هیرادانا :
شاید خیلی از فارق التحصیلان این رشته مهارت های مختلفی را کسب کنند و درس های خود را به خوبی یاد بگیرند و حتی بتوانند تا حدی موفق هم بشوند ولی فقط آن هایی به موفقیت زیادی در این رشته دست می یابند که دارای خلاقیت زیادی هستند و برای به دست آوردن این خلاقیت تلاش بسیاری کرده اند . خلاقیت باعث به وجود آوردن کارهای متفاوت ، زیبا و در عین حال بسیار مهندسی می شود که نیازهای مختلف افراد را به بهترین شکل پاسخگو باشد .
سخن آخر
از آنجایی که همه ی افراد به خانه و فضاهای اداری و ... مختلف نیازمندن و ساختمان و دکوراسیون داخلی از جمله چیزهایی است که هیچوقت ساخت و نیاز به آن تمامی ندارد ، پس نیاز به مهندسین معمار در تمامی دوران ها حس می شود . در نتیجه اگر شما یک معماری باشید که مدرک لیسانس خود را از دانشگاه گرفته و دروس دانشگاهی را به خوبی یاد گرفته اید و همچنین به مهارت های مختلف مورد نیاز این رشته برای ورود به بازار کار دست یافته اید می توانید با کار کردن در شرکت های مختلف معماری و کسب تجربه و شرکت در آزمون نظام مهندسی و قبولی در آن ، به کارهای مختلف مربوط به این رشته مشغول شده و از این راه کسب درآمد کنید .