کولرهای آبی را از بهترین و قدیمی ترین سیستم ها در ساختمان ها می توانست دانست که به عنوان یک سیستم سرمایشی کار می کند . طرز کار این سیستم به این گونه است که آب را تبخیر کرده و سپس آب ها توسط الکترو پمپ به قسمت های پوشالی کولر منتقل می شود . این کار سبب خیس شدن پوشال ها شده و با تبخیر آب ها هوای گرم داخل کولر را به خود جذب کرده و در نتیجه باعث خنک شدن فضای داخلی کولرها می شود . در آخر این هوای خنکی که داخل کولر موجود است به وسیله ی کانال کولر به فضای ما وارد می شود . کولرهای آبی دارای انواع مختلفی می باشند و سایز و قدرت آن ها را با توجه به فضا و نیاز خود می توان مشخص نمود و همان نوعی را که می تواند نیاز فضای ما را برای خنک کردن برطرف کند سفارش بدهیم . این نوع سیستم خنک کننده دارای مزیت هایی نیز می باشد که از جمله ی آن می توان به مقرون به صرفه بودن ، بازده سرمایشی بالا ، دارای مصرف کم در برق و انرژی ، کاربرد راحت و همچنین راه اندازی آسان اشاره نمود . اصولا برای استفاده از این سیستم از همان ابتدا در طراحی داخلی ساختمان ها آن را در نظر گرفته و فضای کانال ها را برای آن ها در طراحی در نظر می گیرند .
این سیستم را نیز می توان یکی از بهترین و پرکاربردترین سیستم های خنک کننده در ساختمان ها و فضاها دانست . داکت اسپلیت ها دارای دو قسمت جدا از یکدیگر می باشند که نام آن ها یونیت داخلی و یونیت خارجی می باشد . به آن ها هواساز و کندانسینگ نیز می گویند . کندانسینگ ها درواقع به وسیله ی یک لوله ی مسی به هواساز متصل می شود . روش کار داکت اسپلیت ها به این صورت است که هوای بازگشتی را مورد استفاده قرار داده که این کار برای بالا رفتن بازده سیستم بسیار موثر بوده و همچنین سوخت و اکسیژن مورد نیاز را کاهش می دهد که از مزیت های این سیستم محسوب می شود . درواقع می توان گفت که این سیستم به این صورت کار می کند که هوای گرمی که داخل فضا می باشد را به وسیله ی گازها دریافت کدره و با یکسری سیستم مانند کمپراسور و کندانسور و شیر انبساط و ... آن را خنک کرده و به وسیله ی فن هایی که دارا می باشد هوای خنک ایجاد شده را به فضا انتقال می دهند . از جمله مزایا و ویژگی هایی که این سیستم دارد می توان به هزینه ی کم برای راه اندازی آن ، عملکرد و کاربرد آسان ، جایگیری کم ، عمر زیاد و ... اشاره نمود . این سیستم همچنین می تواند علاوه بر خنک کردن فضا توانایی گرم کردن آن را نیز دارند .

کولرهای گازی را می توان از جمله ی پرطرفدارترین سیستم های سرمایشی گرمایشی در ساختمان ها دانست که امروزه مورد استفاده قرار می گیرند . این سیستم به این صورت که مایع را به گاز تبدیل نموده و از این طریق گرمایی که داخل محیط هست را گرفته و آن را به هوای خنک تبدیل می کند ، کار می کند . کولر گازی ها انواع مختلفی دارند که از جمله ی آن ها می توان به کولرهای گازی ایستاده ، کولرهای گازی دیواری ، کولرهای گازی پنجره ای و ... اشاره نمود . هر کدام از این ها دارای قدرت مختلفی بوده و برای فضاهایی با مساحت و ویژگی های گوناگونی مناسب می باشند . از جمله ویژگی هایی که کولرهای گازی دارند می توان به صدای کم آن ، قابلیت گرمایشی ، تصفیه ی هوا و ... اشاره نمود .
اگر حرف بهترین سیستم های خنک کننده و گرمایشی ساختمان باشد حتما باید از اسپلیست های مرکزی که ساخته ی ژاپن می باشند نام برد . این سیستم در فضاهای بزرگی مانند سالن ها ، مدرسه ، مجتمع تجاری و ... مورد استفاده قرار می گیرند . این دستگاه انرژی خود را از از گاز شهری و یا برق سه فاز منطقه می گیرد . همچنین این سیستم نیز دارای مزیت هایی می باشد که از جمله ی این مزیت ها می توان به جایگیری کم فضا ، تصفیه ی هوا و ... اشاره نمود . در بازسازی ساختمان ها و یا بازسازی منزل می توان این سیستم ها را جایگزین سیستم های قدیمی تر کرد و فضا را نسبت به قبل خنک تر نمود .
این سیستم درواقع به این صورت کار می کند که بخار موجود را فشرده کرده و گرمایی که در مایعات موجود است را جذب می کند و آب سرد شده پمپاژ می شود و رطوبت ایجاد شده باعث خنک شدن فضا می شود . می توان ادعا نمود که این سیستم ها که چیلر نامیده می شوند دارای قدرت و طرفیت بالایی می باشند . به همین دلیل است که از این سیستم ها در فضاهایی که مساحت زیادی دارند استفاده می شود . از جمله مزایای این سیستم ها می توان به مقرون به صرفه بودن ، کم بودن مصرف انرژی ، کم بودن صدا و ... اشاره نمود .
سیستم های گرمایشی و سرمایشی دارای انواع مختلف دیگری نیز هستند که توضیح عملکرد و چگونگی همه ی آن ها از حوصله ی این متن خارج است . اما لازم است بدانید که انواع مختلف زیادی با ویژگی های مختلفی وجود دارد که با توجه به نیاز و سلیقه ی ما می تواند هر کدام از آن ها برای فضایمان مناسب باشد .
سیستم های سرمایشی و گرامایشی چند نوعند ؟
این سیستم ها از نظر عملکردی و کاربردی به دو دسته ی سیستم های صنعتی و سیستم های غیر صنعتی تقسیم می شوند . سیتسم های که غیر صنعتی می باشند در ساختمان ها و فضاهایی مانند خانه ها ، فضاهای اداری ، مدرسه ، تاتر ، مسجد و ... مورد استفاده قرار می گیرند . سیستم هایی که صنعتی بوده همانطور که از نام آن مشخص است در فضاهای صنعتی استفاده می شود . از جمله فضاهایی که صنعتی می باشند می توان به تولیدی ها ، کارخانه ها ، شیرینی پزی ها و ... اشاره نمود .

مزیت ها و فواید سیستم های گرمایش از کف چیست ؟
از جمله مزایا و ویژگی هایی که این نوع سیستم دارد می توان به این موارد اشاره نمود که این سیستم هیچگونه فضایی را در داخل خانه اشغال نمی کند . همچنین سیستم گرمایش از کف گرما را کاملا یکنواخت و یکدست در تمامی فضا پخش می کند . این نوع سیستم را می توان کنترل نموده و میزان آن را در فضاها و اتاق های مختلف تغییر داد . سیستم گرمایش از کف می تواند گزینه ی خوبی برای واحدهای طبقه ی اول نیز بوده و گرمای لازم را به آن ها ببخشند .

سیستم گرمایش قرنیزی دارای چه مزیت هایی می باشد ؟
این سیستم دارای این توانایی است که می تواند با انرژی های مختلف مانند انرژی خورشیدی نیز کار کند . نصب آن آسان بوده و دارای ابعاد کوچکی می باشد . همچنین کارایی این سیستم بسیار خوب و راضی کننده است . از دیگر مزیت های این سیستم می توان به مقرون به صرفه بودن ، کاهش مصرف انرژی ، کم کردن لوله کشی های مربوط به تاسیسات ، تنوع در رنگ و انواع ، انتقال گرما به صورت مساوی در تمام فضا و ... اشاره نمود .

کلام آخر
شرکت معماری و دکوراسیون هیرادانا که از شرکت های برتر کشور در زمینه ی بازسازی ساختمان ، دکوراسیون داخلی ، معماری و مشاوره و ... می باشد می تواند نیازهای مختلف شما را در پروژه های ساختمانی خود رفع کند . شما می توانید با برقراری یک ارتباط درست و مفید با مهندسین این شرکت از شرایط کار با خبر شده و مشاوره ای مربوط به پروژه ی خود دریافت کنید و همکاری با این شرکت را شروع کنید .