فضاهای فروشگاهی مواد غذایی از جمله فضاهای نو ظهوری هستند که با ایجاد تجربه جدیدی از خرید برای مشتریان ، به سرعت توانستهاند سطح بالایی از رضایت خریداران را کسب کنند . فضاهای فروشگاهی به طور کلی یک فضای خرده فروشی کالاهای مختلف مصرفی محسوب می شوند که طیف وسیعی از اجناس را ارائه می دهند و عمدتأ شامل انواع متنوعی از اقلام خوراکی و کالاهای مصرفی و… میباشند .
اما این سوال مطرح می شود که برای طراحی داخلی فروشگاه های مواد غدایی چه پارامترهایی نیاز هست که رعایت بشود و روند طراحی آن به چه صورتی می باشد ؟ چه مسائلی بایستی در کانون توجه طراحی این سبک از فضاهای تجاری قرار بگیرد ؟
در این فضاها سعی شده تا انواع درخواست ها و نیازهای مشتری را پاسخ گو باشد . مواد مصرفی تازه، مواد شوینده، لوازم خانگی، لوازم آرایشی بهداشتی و .. همگی می توانند بخشی از محصولات قابل ارائه در مجموعه باشند. و آن چه که این مجموعه های فروشگاهی را از سوپرمارکت ها متمایز می کند، دسته بندی درست و اصولی محصولات و قابلیت ارائه ی محصولات برای انتخاب توسط مشتری می باشد .
همانطور که می دانیم هدف اصلی این مجموعه های فروشگاهی خدمت رسانی و ارائه ی خدمات به مشتریان و مصرف کنندگان می باشد، در نتیجه مهم ترین پارامتر در طراحی داخلی این مجموعه ها، در نظر گرفتن تعامل سازنده با مشتری می باشد . زیرا این فضاها در واقع فروشگاه هایی هستند که بایستی احتیاجات مشتریان خود را برآورده کنند .
به نظر می رسد برای فروشگاه های زنجیره ای بهترین نوع طراحی، طراحی یکپارچه کل فضا باشد . پس اگر در سایتی که برای این کار اختصاص دارد، دیوارکشی ها و تیغه های اضافه وجود دارد، آن را تا حد امکان حذف کنید .
برندینگ
جالب است بدانید که برندینگ و انتخاب نام مناسب برای مجموعه و انتخاب سیاست های درست در فروش محصولات، مسئله ی مهم و جزیی از طراحی مجموعه می باشد. رنگ سازمانی مجموعه و طراحی لوگو ی فروشگاه از جمله مسائلی هست که می تواند در کانسپت اولیه ی مجموعه ی فروشگاهی توسط طراح نقش حائز اهمیتی داشته باشد. پیشنهاد می کنیم در انتخاب برند و رنگ سازمانی خود دقت لازم را داشته باشید .
در طراحی مجموعه های فروشگاهی، چیدمان مناسب قفسه ی محصولات، ارتفاع مناسب آن و طراحی مجموعه متناسب با اصول زیبایی شناسی، به طوری که باعث ایجاد جذابیت و بیشتر ماندن کاربر در فضا شود، از اهمیت بالایی برخوردار است و اینکه بتواند به صورت نامحسوس در ذهن و احساس مشتریان تاثیر مثبتی بگذارد، از اهمیت بالایی برخوردار میباشد .
یکی از نکاتی که در طراحی مجموعه های این چنینی و ایجاد اثر مثبت روی افراد می تواند تاثیرگذار باشد، استفاده از رنگ و المان های تاریخی مجموعه به عنوان یک نقطه ی عطف در طراحی چنین مجموعه هایی می باشد .
به طور مثال در مجموعه ی فروشگاهی واقع در یزد توسط شرکت معماری هیرادانا، استفاده از متریال آجر به عنوان نمادی از معماری بافت سنتی یزد و شیشه های رنگی در فضا، حس و حال سنتی این فضای فروشگاهی را بیشتر می کند، در طراحی این مجموعه فروشگاهی ، تا حد امکان سعی شده است تا تجلی گر معماری اصیل یزد باشد .
فروشگاه های خرید مواد غدایی بایستی هیجان انگیز، سرگرم کننده و راحت باشد . به طوری که خریداران بتوانند به راحتی در مسیر قفسه های مواد غذایی حرکت کنند و به آسانی اجناس مورد نظر خود را انتخاب و آن را تا محل مورد نظر خود حمل و خریداری بکنند .
نوع طراحی این مجموعه های فروشگاهی، شیوه ی ارائه ی محصولات و استفاده از رنگ های متنوع و شاد در کنار استفاده ی درست و اصولی از مصالح با توجه به بافت شهر و فرهنگ مردم می تواند نقش بسزایی در میزان جذابیت فضا و افزایش سود دهی مجموعه داشته باشد .
تأثیر چیدمان فضای فروشگاه در تصمیمات مشتریان
فاصله میان ردیف قفسه ها:
تعبیه ی راهروهای باریک میان قفسه ها، به خصوص در مسیر منتهی به صندوق، باعث می شوند که مشتریانی که برای پرداخت اجناس خریداری شده شان ایستاده اند، در صورت تردید در انتخاب اجناس خود، به راحتی بتوانند به قفسه های مربوطه بازگردند و کالای خود را تعویض و یا به داخل قفسه برگردانند و این مسئله باعث کاهش احتمالِ مرجوعی محصول بشود .
ارتفاع کالاهای داخل قفسه ها:
استاندارد چیدمان محصولات در قفسه ها عموما طوری در نظر گرفته شده است که مورد استفاده بزرگسالان باشد. قفسه های میانی غالبا در سطح ارتفاع چشم بزرگسالان می باشد و سایر کالاها که مختص (کودکان و نوجوانان) و همچنین اقلامی که کاربردهای ضروری ندارند در بخش های دیگری از قفسه ها قرار می گیرند . همچنین جالب است بدانید که اقلام گران قیمت غالبا در قفسه های میانی و هم ارتفاع با چشم مشتریان بزرگسال قرار می گیرند .
.
محل روزنامهها و مجلات
قرار دادن بخشی به عنوان محلی برای قرار گیری روزنامه و مجلات و سی دی و کتاب ها در نزدیکی ورودی مجموعه های فروشگاهی، می تواند اثر مطلوبی در مجموعه های فروشگاهی داشته باشد به طوری که این بخش به عنوان فضای مکثی در فضا باشد تا مشتریان را ترغیب می کند که لحظه ای بایستند و قبل از شروع پروسه ی خرید، نگاهی کلی به تمام قفسه های مجموعه بیندازند .
جذاب تر کردن فضاهای منتهی به صندوق پرداخت
در انتها، مشتریای که خسته ازخرید روزانه در فضای فروشگاه، در نهایت به صندوق پرداخت میرسد و از آن جایی که مشتریان عموما حوصله و علاقهای به ایستادن در صف ندارند، لازم هست که با تمهیداتی مانند قرار دادن کالاهای خاص و یا معرفی یک محصول غیر متعارف که حس کنجکاوی و علاقمندیِ مشتری را تحریک کند، فضا را برای آنها جذاب تر کنید.
جهت طراحی داخلی و اجرای صفر تا صد فروشگاه خود از طریق شماره 09125754921 با شرکت معماری و دکوراسیون هیرادانا در تماس باشید . این شرکت معماری کاملا تضمینی و تخصصی طراح و مجری پروژه های مسکونی ، اداری تجاری و ویلایی شما میباشد .